16/11-2009
Narvik 68º26’18″NMandag
Første nat på Galten bød ikke på nogen form for rusken i båden eller ud-af-køjen-oplevelser, udelukkende blid vuggen og klukken fra vandet.
Tidligt op, troede jeg, men Kim og hans nye svenske meget-MEGET-tidligt-op-kammerat, Erik, var ude af fjerene for længst og allerede i gang med at tømme kaffekande nr. 2, selvom klokken endnu ikke havde ramt 6.00, hvor vi på slaget sejlede ud fra Narvik havn. Flere stødte til det halvtidlige morgenkaffe arrangement. Patrick Søstjerne, kokken ombord på Galten, var endnu ikke ude af køjen. Han var insisterende i selv at diske op med morgenmaden, samt de øvrige måltider, og vågnede brat op, da han troede han mødte ind i sin morgen-stille kabys, som allerede var fyldt med glade mennesker i gang med de sidste års fortællinger fra havet. I ventetiden til morgenmaden var klar, spiste han os af med dejlige norske peperkaker. Efter lidt forberedelse bød Patrick så på et morgenmadsbord med stort udvalg i rejesalat, makrel i tomat, syltede agurker, marmelade, havregrød, franskbrød, leverpostej, ost, mm. Alt blev disket op på det alt for lille bord.
Et let lille morgen måltid kendt som frokost i Sverige Læs resten