UV-Jagt

Hvad er UV-jagt?

Undervandsjagt er jagten på fisk med harpun eller håndspyd på fiskens præmisser. Man bevæger sig lydløst og frit gennem vandet i sin søgen efter byttet – på bare en vejrtrækning. UV-jagt handler om jagten på fisken men i lige så høj grad om den gode naturoplevelse.

Uv-jagt er nemt at komme igang med og kræver ikke de store forudsætninger. Som uv-jæger er man omfattet reglerne for for lystfiskere og skal dermed have gyldigt fisketegn og overholde fredningstider og mindstemål.

Uv-jægerne i Havbasserne

Havbasserne har en stor aktiv undervandsjagtgruppe, der dyrker jagten på alle niveauer fra hygge- til konkurrenceplan. Det giver god mulighed for at finde en makker eller udvikle sine jagtfærdigheder. Klubbens erfarne UV-jægere har et godt kendskab til kysterne på Sjælland, og der arrangeres jævnligt ture, enten fra stranden eller med en af klubbens både.

Aktiviteter 

Vi planlægger forskellige aktiviteter, som klubmesterskab, hyggelige weekendture, nak og æd ture, foredrag, grejdag, speedbådskort, ture til udlandet. Klubben deltager også i uv-jagt konkurrencer som Point-jagt, DM, Scorpena cup, Nemo Cup, Langelandscup og meget andet.

Klubben har svømmehalstider 2 gange ugentlig, hvor der er mulighed for at holde sig i form og udveksle historier.

Intro-kursus 

Det kræver ikke kendskab til dykning at komme i gang med UV-jagt.
Hvis du ønsker at stifte bekendtskab med UV-jagt, afholder vi løbende introduktionskursus for nybegyndere. Dette vil omfatte en teoretisk del om udstyr og sikkerhed. En praktisk del hvor vi gennemgår jagtteknikker, udvælgelse af jagtområder, bundtyper, hvor finder vi fisk, hvad kan man forvente at fange osv. Vi slutter dagen af med grill og fællesspisning.

Er du interesseret?

Er du nybegynder eller øvet, giver vi dig mulighed for at få et nyt netværk, udvikle nye kundskaber og viden, nye oplevelser, godt kammeratskab, og mulighed for altid at have en makker at tage på jagt med. Som medlem af Havbasserne er du automatisk medlem af Dansk sportsdykkerforbund dermed har du adgang til forskellige konkurrencer, rabataftaler og forsikringer.

Vil du vide mere, så find kontaktpersoner her: