Dykning

Hvornår dykker vi:
Havbasserne dykker året rundt, når det er vejr til det. Som udgangspunkt hver søndag og i sommerhalvåret også hver tirsdag.

Om tirsdagen er der afgang fra svømmehallen kl. 17.30 og destinationen er som regel et vrag i Øresund med udgangspunkt i Rungsted eller Helsingør havne. Er det blæsevejr dykker vi som oftest et stranddyk ved Helsingør eller på Nordkysten.

Om søndagen er der afgang kl. 09.00 fra Farum – her er der typisk tid til 2 dyk og destinationerne er mange.

Fælles for de to faste dykkerdage er at her dykkes efter “laveste fællesnævner” – så turen skaleres altid til de fremmødtes krav og ønsker.

Ud over de faste ture har vi mange ture som planlægges med kort varsel på baggrund af vejrudsigten – det betyder at der, især i sommerhalvåret, er mange ture i hverdagene.

I vinterhalvåret er turene noget begrænset af vejret  – men dykningen forsøges gennemført når vejret er til det.

Hvor dykker vi:
Havbasserne dykker primært vrag omkring Sjælland. Der er i klubben mange årsager til at det er vragene der tiltrækker os – nogen vil kigge på flora og fauna der er i massevis på vragene mens andre er interesseret i vragene selv.

Dybderne varierer meget – men er overvejende på dybder mellem 25 og 45 meter.

Destinationen for dagens dyk aftales blandt de fremmødte – er der forslag om nye destinationer lyttes der som oftest.

Hvordan dykker vi:
Havbasserne er en broget flok og vi har næsten alle slags dykkere ligefra våddragtsdykkere med enkeltflaske til mere eller mindre teknisk inspirerede dykkere med dobbeltsæt eller rebreather.

En del dykker gerne alene – men lige så mange dykker helst med en makker – og der vil altid være en rutineret makker til dig.

Uddannelse:
Havbasserne tilbyder kurser i PADI Open Water Diver og PADI Advanced Open Water Diver. Uddannelsen begynder hvert år i april og afsluttes medio juni.

Har du spørgsmål til uddannelse så send en mail til dykker@havbasserne.dk