Med Wejnold-tours til Norge d. 23-27/8 2023.

Turen går til Frøya via Trondheim med fly 1t20 min. Alle vores tunge tasker med grej, mad og harpuner kommer ubesværet frem, bliver proppet i vores lejede Volvo stationcar og så afsted til vores faste hytte fra 1899 smukt beliggende ud mod Norskehavet.

Norge virker hver gang!

På et pitstop (pissestop) finder vi 4 kæmpe Karl Johan svampe, som bliver til svampestuvning på toast og omelet næste morgen, Nikolai vores svampe ekspert garantere at vi overlever, og i tilfælde af forgiftning, kan han i sin egenskab af læge med mave/tarm som speciale godt hjælpe hvis han har taget fejl.

Karl Johan, for dem der kan kende forskel…
(Næste morgen :-))

Vi ankommer sent til hytten og foran en varm kakkelovn og VM i atletik på labtoppen, klargør vi harpuner og grej til morgendagens første dyk.

Vi vælger det sikre Per Øjvind-spot, strømspottet med et plateau på 10 meter og dybde til 20 hvor der altid står pæne lubber i strømmen, torsk på bunden, stimer med makreller og havørne i luften.

Den fine gamle hytte

Jeg har altid lidt nervøse dyk førstedagen, ikke så meget bundtid og lidt problemer med trykudligning, måske forværret af flyveturen.

Fin fangst

Får dog to torsk og 6 pæne lubber 1,5 – 3kg. Vi er i vandet kl. 9 og oppe igen kl. 15, en tung trillebør fyldt med fisk op ad skrænten til bilen og et par timer i fileteringsrummet. Fisk til aftensmad, resten vacumeret og i fryseren. Og så står den på forret af kammuslinge-sashimi med frisk wasabi og ponzu soya, fiskeburger med panco friteret fisk i brioche bolle med chili og japansk baby mayonnaise (en must kan jeg forstå).

Delikatesser fra havet

2. Dag til Stabben fort pga. vind 10-12 m/s fralandsvind og store bølger fra Nordatlanten. Utrolig smuk sigtbarhed og smuk meterhøj kelp, et helt vildt smukt sted. Dyk på 6-10 meter, ned og holde fast i kelpen og lave aspetto, jeg fik fordoblet mine bundtider idag og det gav flere fisk. Masser af pæne lubber, enkelte torsk og makrellerne ræsede rundt og der blev taget et par stykker. Nikolai og en stor havodder fik sig et kæmpe chock på et uventet møde i kelpen.

Der er altid arbejde i køkkenet

På vej hjem blev jeg mindet om mit cpr nummer og om at huske at få lavet sine squats, da vi skulle op af de stejle klipper tilbage til bilen, med bly, flåde grej og lidt for mange fisk.
Aften sashimi med makrel, friteret fisk med ris, coleslaw med pesto og den uundværgelige babymayo.

Der er fisk til alle

3. dag vælger vi at prøve nogle nye øer og strømfyldte stræder. Jeg fandt et nyt sted med et plateau på 6 meter og skrænt ned til 15-20 meter, fik tre pæne lubber – 6,4 kg på den største. Nikolai fik igen en overraskelse da han svømmede ind i et druknet får der hang i et reb om halsen bundet til et bilbatteri. Vi er stadig i tvivl om hvad der er sket.
Simon skippede frokosten, og gik amok i kammuslinger. I alt 8 timer i vandet blev det til på dag 3.

Kammuslinger er altid en succes!

Vi kom sent hjem til arbejdet i fileteringsrummet, heldigvis med kolde fileteringsøl, og så fik vi den ikoniske hval, indbagt fisk i butterdej, helst flere arter, hollandaise sauce og ris, den grillede peberfrugt er kun for syns skyld. En fantastisk afslutning på en hyggelig, effektiv og HÅRD weekend i det norske.

Arbejdet venter…

Anders Madsen