Danmarksmesterskaberne i undervandsjagt 2020

I år foregik DM i Jylland ved Djursland. Spottende var Fornæs fyr og Gjerlev strand. Vi var ikke mindre end 9 deltagere fra Havbasserne til Dm i undervandsjagt, hvilket svarede til 20 procent af den samlede deltagerflok.

Der var mange om at dele fiskene…

Så der var gået klubtur i DM, og vi var repræsenteret på alle facetter. Der var dem der deltog for de bedste resultater, dem der deltog for den store oplevelse og så har det været fantastisk mulighed for at tale med de andre klubber fra rundt om i Danmark.

Folk kommer da i vandet…

Første dag skulle der fiskes ved Fornæs Fyr. Der var stærk strøm og bølger, men til gengæld var sigten meget dårlig og man kunne til tider ikke se spidsen af sin harpun. Det var svært af finde fisk og mange havde ikke fanget noget efter de 3 første timer. Det var ikke de store fangster folk kunne indveje, og fangsterne lå mellem 3 og 5 fisk. Det lykkedes Oliver og Simon at svømme langt ud til et vrag, der lå 2,5 km fra kysten (sikkerhedsbåden fulgte dem) og skyde en torsk på 4 kg. Det tog Oliver hele dagen at svømme den tur og finde vraget med krydspejlinger fra landemærker. Dette var nok til at give Oliver et stort forspring til de nærmeste konkurrenter på første dagen. Over halvdelen af deltagerne havde ikke fanget fisk på førstedagen

Det var ikke kun for sjov…

Om aften blev der afholdt årsmøde med sidste nyt og der blev fortalt om emner som GPS til stævner, ophævelse af forbud mod natjagt, det dårlige vandmiljø og manglen på fisk, økonomien og tilgang af uvjægere og nye sikkerhedsregler til konkurrencer.

Klar til start!

På anden dagen foregik jagten ved Gjerlev strand. Da vi ankom til spottet og så vandet var vi lettede, da vandet så mere roligt ud. Vejrudsigten sagde der ville komme meget vind og store bølger inden for de næste 2 timer.

Så vi tog vores forholdsregler og fyldte os med søsygepiller, da flere havde brækket sig på første dagen. Da starten gik så sigten i vandet fin ud og man kunne se ca. 4 meter. Så der var håb og chance for at finde fisk. Strømmen var igen stærk og det blæste kraftigt op og der kom store bølger igen. Mange fik kæmpet sig igennem dagen og fik fanget en del flere fisk end på førstedagen.

Det afgørende øjeblik…
Der var fisk derude…

Der blev skudt 3 ørreder og den ene med en vægt på 3,1 kg var med til at placere far og søn på første og anden pladsen.

Tillykke med DM!

Sophie fra klubben kæmpede sig hårdt gennem begge dage og fangede fisk nok til en 1 plads, Murat mistede sin bøje der rev sig løs i de høje bølger og forsvandt.

Der er en bøje derude…

Jeg fik lært en masse nyt og havde en fantastisk hyggelig tur med mine klubkammerater og jeg var special vild med den Fish og Chips vogn der var bestilt så vi kunne spise de herlige fangster.

Redaktionen ønsker Jess tillykke med en fokuseret indsats! 🙂

Stort tillykke til Sophie B. som er Havbassernes første Danmarksmester i undervandsjagt.

Jess