UV jagt d. 15/8 2020 – 5 mand, næsten 5 vrag

I denne tid er det ikke svært at planlægge en UV-jagt tur i god tid, for vejrudsigten lover aldrig under 25 ˚C og heller ingen vind. Så lørdag morgen mødtes vi allerede kl. 7 i klubben, så folk kunne fortælle røverhistorier fra sommerferien, mens vi fik båden ud af garagen. Dog ikke ubesværet, da det tog en time længere end normalt.

Feriestemning på Sundet….

Til sidst kom vi afsted og med hele 5 vrag som vi skulle besøge, havde vi allerede fornemmelsen af, at det blev dag med en masse spændende oplevelser.

I havnen kom vi hurtigt i vandet og fik pakket båden. Der var udstyr med til 5 UV-bisser, så pladsen var trængt, men der var trodsalt siddeplads på de frie pontoner.  

Vi kom ikke mange meter ud af indsejlingen før gashåndtaget blev skubbet i bund, og afsted kom vi med havblik så langt øjet kunne række.

Første position var noget af en skuffelse, der var nærmest ingen torsk, og den ene af de 3 torsk der var i vraget, var død med et spyd igennem sig. Det var godt nok et trist syn ift. det mylder af liv der ellers plejer at være. Spyddet inde i vraget fik vi fjernet uden besvær, og jeg fik brokket mig lidt over, at det var for ringe af dem der forlod spyddet. Et spyd rigere, fandt vi hurtigt ud af, at det nok var på tide at sejle videre.

Man hygger sig i lunt og stille vand

Næste vrag havde heldigvis besøg af en masse torsk, men sigten var elendig, så det endte med at blive noget af en opgave at finde dem. Det lykkedes dog at få 7 torsk, hvor 3 af dem var mellem 4 og 5kg.

Der var også lidt til aftensmaden

På vraget skulle Jess også dykke ned for at se om det var muligt at se vraget. Det lykkedes og Jess kom op med en ny dybde rekord på 15,8 meter – SÅDAN!

Er det mon manipulerede data?

Rasmus W. havde heller ikke prøvet vrag før, og der var heller ingen problemer her. Måske et lille problem, for han så ingen fisk. 

Med lidt fisk i den lille bitte køleboks Jess havde taget med, tog vi videre til en nyt vrag som hedder Bella Maria. Det var nu meget spændende, for man kunne sagtens se, at det var ikke mange måneder siden den måtte finde sin plads på havbunden.   

Fjerde vrag var også meget fint, men vi kunne desværre ikke finde nogle gode torskehuler, dog var der flere frit svømmende torsk.

5. vrag var ikke til at finde, og efter lidt søgning sejlede vi tilbage til havnen.

Tak for en super god og meget varm dag.

Mikkel