S.S. Robert d. 25/7 2020

Efter et par dage med blæsevejr var der udsigt til en relativt rolig dag på Øresund. Vi var 5 der mødtes ved svømmehallen lørdag morgen hvor vi besluttede at tage ud på Robert. Så, efter at have sludret lidt med Søren der lige kom forbi, drukket lidt kaffe og ellers forberedt vores grej, satte vi næsen mod Rungsted.

Dykkere er ikke bange for vand!

Da vi havde fået Havgassen i vandet og stævnet ud fra havnen, kunne vi konstatere at der var fladt hav, så vi fik en hurtig og tør tur ud forbi Ven. Her slog vi vraget efter lidt bøvl med at finde ud af at bruge ekkoloddet.

Med alle de kloge hoveder kan det næsten ikke gå galt…

Thomas hoppede i og bandt på, hvorefter Kenneth og Henning fulgte trop med deres maskiner på ryggen. Henning opdagede dog ret hurtigt at lynlåsen var sat i lufteposition, så han fik hjælp af Kim til at lukke den helt.

En af de småviolette…

Da Thomas kom op, sprang Kim og jeg i. Vi kunne så konstatere at der var en lille smule strøm på bunden og halvdårlig sigt, men ikke det dårligste vi har set dernede. Der var heller ikke nogle nye net på vraget hvad vi kunne se, så vi kan jo håbe på at de svenske fiskere efterhånden stopper med at sætte sine net på vraget.

Eremitkrebs med en af de allestedsnærværende Eremittrådsnegle

Til gengæld var der rigtig mange nøgensnegle af ulige slag. Vi tog en hurtig tur rundt om akter over på styrbord side, krydsede tilbage over til bagbord og så var jeg ved at gå i deco. Da jeg ikke havde min stageflaske med gik jeg derfor op og efterlod Kim der nede i mørket.

Deko er en del af gamet…
Bestanden ser ikke truet ud…

Andet dyk blev også på Robert og denne gang fik Kim sit kamera til at virke, så der kom en del billeder af snegle og rejer med op igen.

Der var fest hos nøgensneglene
Der var som sædvanlig masser af rejer

Mens vi lå og hyggede øst for Ven, havde vinden taget til. Vi fik derfor en ret våd tur hjem til trods for kaptajnens fortræffelige sømandskab. Men når de fleste af os havde vores dragt på og lynet var det jo ikke noget problem. Men jeg kan så konstatere at min vandtætte telefon ikke er 100% vandtæt, så den var ikke så glad for at få søsprøjt, der hvor den lå under styrepulten. Notat til mig selv: læg telefoner under sædet!

Tja, Havgassen er ikke kendt for at sejle “tørt”
Og den er heller ikke kendt for at være behagelig i hårdt vejr!

Vi var alle enige om at det havde været en god tur i godt selskab.

Jørgen