UV-jagt i Norge juli 2020

Med Niels K. som primusmotor lykkedes det efter lang tids planlægning at komme til Norge og undervandsjage.

Norge har det hele…

Trods flere lande der var lukket pga. af Covid19 og vores svenske fraktion, der ikke måtte deltage, fik vi samlet 8 mand på kort tid. Nikolaj deltog fra Regina Maris, så han kunne lære hvordan en stor Havbasse fisk ser ud.

Alle huse har udsigt i Norge!

Vi kørte i 2 biler og med en anhænger mod Tustna, som ligger 1139 km fra Farum. Med 80 km i timen samt pauser var der ca. 17 timers kørsel foran os. Hytten lå tæt på vandet og havde en fantastisk udsigt ud over fjorden og neden for var 2 både som vi havde lejet.

Varmebølgen passer godt til sommerferie…

Første dag var der fortsat varmebølge og det var muligt at nyde alle bjergtoppene, hvor flere af dem fortsat havde pletter af sne. Der blev der fisket på Imarsundbroen og det blev allerede skudt flere fine størrelser både af lupper og torsk.

Der var fisk nok til alle
Det er noget andet end Trykkerdammen

Vi fik hjælp til spots af Atle og Ørjan de tidligere Norske mestre i undervandsjagt og som altid er hjælpsomme og har super lokalkendskab.

Der var masser af fine steder
Det er ikke så tit at man kan fange en lange når man fridykker

Vi besøgte de forskellige spots og det lykkedes den ene dag at fange en masse forskellige arter. Det blev til 6 arter med lubbe, torsk, havkat, havtaske, lange og kulmule.

6 forskellige arter – meget godt for sundheden for man skal jo spise varieret 🙂

Ørjan besøgte os også som vanen tro en enkelt dag. Klaris junior nød godt af, at der var en som matchede hans niveau i at holde vejret på dybere dybder på 20 meter. Dette gav gevinst i kammuslinger og et par havtasker.

Mikkel holder sig sjældent tilbage…
Der var masser af fisk

Naturen i området er utrolig smuk og man står og nyder udsigten af de smukke bjerge og vandet i fjordene, så bliver det hele toppet med havørnen der kommer flyvende forbi.

Forholdene inde i fjordene var der intet i vejen med…
Man skal hele tiden bevare overblikket

Vi besøgte mange nye spots og der blev udforsket forskellige steder en stor del af tiden. Det betød også at Nikolaj var heldig at skyde en stor kulmule, som ligner en nordisk udgave af en barracuda. Fisken vejede 5,7 kg og den norske rekord er 5,3 kg.

Man bemærker at kurserne på sletten Kro ikke har været forgæves
Det er hårdt at være undervandsjæger!

Maden kunne skrives som en hel beretning for sig selv. Der var det store brunchbord hver morgen med hjemmebagte boller, æg og bacon. Aftensmad bestod selvfølgelig af hjemmefanget fisk i grøn carrysovs, stjerneskud, fiskesuppe, fiskeburger, fisk i tomatsovs og fisk i sennepssovs.

Der var grund til ar fejre en god tur!

Vi fik alle fanget masser af fisk og alle fik deres 10 kg fileteret fisk med hjem. Så alt i alt en skøn tur med masser af fisk, godt vejr og dårlig sigt (?. Det var ikke det vi så på videoen! red.). Vi kan varmt anbefale Norge som et årligt punkt til undervandsjagtturen.

Der var lidt til fryseren også…

Jess