Tisvilde Strand d. 3/6 2020

Et tirsdagsdyk uden den store tilslutning, blev til et onsdagsdyk med 8 deltagere. At vejret havde indflydelse kan ha’ noget med sagen at gøre, men det finder vi nok aldrig ud af.

Første parket til solnedgangen

Der var sat stævne ved Tisvilde Strand mellem 19:30 og 20, så de fleste havde en chance for at nå med. Vinden var sydlig, og solen skinnede fra en skyfri himmel. Vandet var fladt og så nogenlunde klart ud, så vi fik teamet op og rigget til.

Klargøring før vandgangen…

Forholdene ved Tisvilde er fine, bortset fra alt det sand, der skal krydses for at komme i vandet. Og så skal man vade hen over et par revler, inden man kan svømme videre derud af.

Dagens eneste pighvar var kun til glæde for krabberne

Efter man får hovedet under vand kommer der et område med alger og sten, masser af strandkrabber og myriader af mysis. Mange kutlinger og noget ubestemmeligt hvirvelløst dyreliv.

Der var masser af glaskutlinger ved tangen

Herefter krydses et sandområde (lang svømmetur), hvor der var et utal af fjæsinger, både store og små, og de blev liggende og gravede sig blot dybere ned, indtil man kom til at løfte dem med en finger… De lå fra ca. en meters dybde og nedad.

Godt camoufleret fjæsing

Der var krabber, men kun få fladfisk. Kort før man var ved at give op, kom de første sten, hvor der var lidt mere variation i dyrelivet, og stenene blev tættere, flere og større. Der findes et tætbevokset stenrev fra ca. 5,5 meter og udefter, svingende lidt alt efter hvor man rammer.

Et yndigt par på vej til fest…

Der var mange havkarusser, tangspæl, kutlinger, tangnåle og fjæsinger. Der var ingen store pighvar… Overalt var der en vandring af søstjerner op mod toppen af stenene, de skulle sikkert op og gyde i en eller anden koordineret form for orgie.

De flade lå også dybt i sandet

Efter en god times tid gik det mod stranden, endnu en lang svømmetur, hvor fjæsngerne igen var den dominerende art. Utroligt at se hvor hurtigt de kunne vride sig ned i sandet og forsvinde…

Et par kutlinger og en reje på det helt lave

Men indad kom vi, og vi skulle jo lige kæmpe os op over sandstranden og ud af udstyret.

En hyggestund mens solen forsvinder…

Vi havde været i vandet i ca. 80 minutter og havde fortjent den flidspræmie, der blev serveret i solnedgangen…

Kim R