UV-jagt Aftentur til Rørvig d. 25/4 2020.

Morten Krarup, Niels Klaris og Frank Gellert Andersen på tur. Gammelmandsjægerne er jo en muskétered . . . uden dog på nogen måde at blive for højtravende😉😇, derfor havde Frank og Niels besluttet at befri Morten fra hans selvvalgte isolation i Rørvig og stille op til en moderne natte UV-jagt i nærområdet, naturligvis uden harpun.

De er set større, men smager alligevel godt!

Vi taler om 1½ times kørsel hver vej fra Allerød for 2½ time i vandet, så alle kan forstå hvad der er på spil. Nåååååh ja, der er jo naturligvis også den særlige gammelmandsjæger jargon, som udfoldes i stor stil før og efter selve jagten. Uden at gå i videnskabelige detaljer, så kalder man det også for en synergistisk effekt for frigørelse af endorfiner, ja andre kalder det såmænd bare for mental hygiejne, når denne ædle form for naturoplevelse udfolder sig. Groft kan nattejagtens elementer deles op i tre faser:


1) hyggesnak om store forventninger til jagten og lovprisning af spottet med et ekspertforum i romantisering af undervandsjagt, rygsvømning og omklædning;

2) selve jagten på et helt særligt udvalgt spot, der om natten nu foregår med en snare (eller fiskelasso for dem der holder af wild west westerns genren) udover kniv for flertallets vedkommende og endelig en

3) uforlignelig omklædning (ja man har lov til at tænke sit😍🤣🤪) under en planlagt stjernehimmel med kæmpe stjerneskud og ikke mindst fejring af den helt særlige selektive og skånsomme jagtform som UV-jagten jo er 😊.

Ganske kort omkring spottet kan jeg sige at man kun kan komme ca. 3-400 m mere vestpå i Odsherrede og vi taler ikke Kattegat, vandet var 10-11 grader, sigten 3-5 m meget lidt strøm, helt fladt vand, en del flade uden dog at se en eneste hvar, lidt ål i tangen (hvis jeg ville kunne jeg have hjembragt en +50 cm sag) og måske 2 håndfulde HØ hvor Morten havde et eksemplar på omkring 1,5-2 kg og en lidt mindre i sin snarre dog uden at prototypesnarren, var i stand til at udvise tilstrækkelig ”snarerådighed”. Der arbejdes på at få anvendt data for den endelige optimering af snaren. Et pragteksemplar af skrubbe blev dog hjemtaget for at kunne undervise sin voksne søn udi fileteringens kunst og hengiven lovprisning af havets gaver.

Niels, nøjedes med at inspicerer de flade og give gode kostråd mhp på en snarlig bedre foderstand. Frank havde kun en enkelt HØ i sin snarre på ¾ kg (650 g uden motor) som han med stolthed hjembragte som snarrens ilddåbs-fangst.

Et billede, der indeholder fisk, mad, spiser

Automatisk genereret beskrivelse
Man må håbe de optimerer …. lovgivningen. Men imponerende at det kan lykkes i virkeligheden!

Loopet er ca. 26-27 cm i diameter når man fisker og er naturligvis fleksibelt når det bevæges i vandet. Loopet antager en ellipseform i den udgave jeg har med diameter 1) på 29-30 cm og diameter 2) på 21-22 cm. Loopet flipper til den ene side, hvis man er højrehåndet, fungerer det godt, hvis den flipper mod venstre i svømmeretningen. Viste fiske lasso er fra Kingfish.