Nytårsdyk d. 31/12 2019

Endnu et år er gået og endnu en gang har vi fornemmelsen af, at vi ikke har fået dykket det vi gerne ville. Undskyldningerne har været mange, hvor dårligt vejr, for meget arbejde og familieudfordringer har været de mest anvendte.

vejret var med os og vi havde ikke travlt.

Vi sluttede dog året af med et sidste dyp i Trykkerdammen som en slags bodshandling. Ikke just en festlig afslutning på dykkeråret, men den må aftenens festivitas klare i stedet. Trykkerdammen var helt som forventet – af nogen af os – flad og med begrænset eller helt fraværende strøm ud til 13 – 14 meter. Sigten var udmærket, svingende fra 5 til 10 meter, med enkelte områder ind imellem, hvor sigten var helt væk pga. dykkere med begrænset selvkontrol.

De halvdøde fladfisk går ikke til spilde

En tur over sandet og hen over ålegræsset afslørede ikke meget andet end enkelte kutlinger og hel- eller halvdøde fladfisk. Der var grønne mælkekasser med fliser i spredt ud over bunden. Om det var ruteafmærkning, skal jeg ikke kunne sige, men det er ærligt talt ikke noget, der gør noget godt for naturoplevelsen.

Tja, kønne er mælkekasserne ikke

På vraget var kloakrøret, der længe har ligget på bunden mellem jollen og vraget lagt hen over vraget, måske for at få lidt højde på, men igen, det gør kun oplevelsen af losseplads endnu større. Og vraget selv er også snart så ødelagt, at det ikke er ulejligheden værd at lede efter det.

Der err ikke meget vrag tilbage

Således lettere irriteret på et ellers ok dyk tog vi en runde omkring vraget, så nogle flere dykkere, som vi dog kendte i forvejen, og forsatte så lidt længere nordpå, inden vi returnerede til broen igen efter tre kvarter. Desværre så vi ikke meget spændende denne gang, men vi kom da i vandet

Nogle af de flade var i fin stand men det var nu de færreste…

Efter dykket ønskede vi hinanden godt nytår og nød et traktement som bar præg af improvisation. Men – solen skinnede, så det var faktisk behageligt at for årstiden..

Man skulle selv finde drama på dykket – denne blåmusling synes nok at det er lidt for dramatisk

Godt nytår!

Kim R