UV-jagt d. 28/12 2019 – Så kom Måleren!

For en lille måneds tid siden var jeg ikke til af styre af bare begejstring, da Ditte spurgte mig, for første gang nogensinde, om jeg ikke kunne fange nogle fisk til hende, da vi skal holde nytår for en masse venner. En nytårstorsk på menuen kunne jeg bestemt heller ikke se noget i vejen for, men havde dog en bekymring om, at det skulle lige passe, at nu kommer jeg tomhændet hjem, når Ditte endelig beder mig om at fange lidt fisk. Fryseren er desuden også tom for fisk for første gang i år, så der er ikke engang en backup.

Er det mon Torben eller den lokale tyv som har sneget sig med?

Torben og jeg havde for lang tid siden lavet en åben aftale om, at vi skulle ud og fange lidt nytårstorsk, men kom desværre først i tanke om det dagen inden sent om aftenen. Heldigvis for mig planlægger Torben heller mere end en time fremad, så vi kom afsted og vejret så ud til at være perfekt.

Altid godt med fart på

Som vejrudsigten meldte var der ingen vind og det var koldt både over vandet og i vandet. Dertil var der selvfølgelig også en knobs strøm i overfladen, så vi kunne desværre ikke bare ligge og hygge os med vores nye fridykkerbøje.

Torben hoppede i vandet først og lagde alt tilrette for mig, så jeg kunne starte med at tage en harpun i hånden og prøve at finde nogle fisk. Mange tak! 😊

Den hænger kun i skindet!

Første dyk gav en torsk på 4,6 kg. Andet dyk blev mit livs mest givne dyk indtil videre med en torsk på hele 11.12 kg! Den var dog lige ved at slippe væk, som nok skyldes en dårlig kombi med et halvdårligt skud, en lille harpun med en 16 mm elastik i 3-5 °C vand og en meget stor torsk. Der var i hvert fald ikke nok power i harpunen til at få flopperen hele vejen igennem torsken, så den endte med at hænge i skindet til sidst efter lidt sjov og ballade og tovtrækkeri.
Fjerde dyk blev til en fin torsk på 6,1 kg. Så nytårsmenuen reddet!

Heldigvis kom den med hjem11.12 kg!

Det var en fantastisk tur, men også kold. Og kan Ditte ikke bare spørge mig noget oftere om jeg ikke skal fange nogle fisk til hende, for så er det åbenbart de helt store torsk som ligger foran en. Tænk at jeg nogensinde var i tvivl om jeg fangede fisk eller ej 😊  

Mikkel