Landgangsbåden, Anemonevraget og Livlig d. 21/12 2019

Det har været noget sløjt med dykningen de sidste par måneder – så da vejrudsigten endelig tillod lidt dykning så var det bare med at komme af sted… Mine øvrige planer – og temperaturen i øvrigt – var kun til et enkelt dyk, så det blev med afgang til direktørtid (kl. 12).

Der var ikke så meget vind

Vi var Kenneth, Henning, Rene, Kim og jeg – og jeg kom så sent, at de øvrige allerede havde sørget for at montere det nye batteri i Kassen, så vi kunne stikke af sted.

Sidste chance for at blive på land

Der var lidt diskussion om hvor vi skulle dykke – strømprognosen var lige på kanten ved Helsingør – men omvendt lokkede vragene ved Rungsted ikke så meget – og vinden var ikke til at sejle nord for sjælland… Enden blev dog, at vi kørte til Rungsted for at sætte kursen mod Landgangsbåden.

Teknikken driller igen…

Et par mil ude af havnen slukkede Navigatoren – vi fik liv i den igen og kunne sejle videre med en form for samarbejdsøvelse mellem Kenneth og jeg… og der var mere eller mindre liv i Navigatoren resten af dagen.

På positionen blev loddet hurtigt smidt og Kim røg i… desværre kom han hurtigt op – han vidste ikke helt om han havde været på vraget, for han havde først opdaget bunden, da han ramte den og besluttede, at det nok kunne være lige meget med et dyk her.

Frigørelsesmission igen-igen, nu med meget stor kniv.

Vi blev enige om at prøve at sejle til Anemonevraget, som ligger lidt lavere og prøve lykken der. Samme procedure – dog med den justering, at Kim landede på pullerten på vraget og akkurat kunne skimte den – men stadig så dårlige forhold, at vi heller ikke gad dykke her. Efter lidt bøvl med et gammelt garn og bundklodsen, satte vi kursen mod Livlig, hvor vi endelig kunne dykke. De andre hoppede i og jeg fik fred i båden – i hvert fald 10 minutter (20 min! red.) til Kim var retur – ikke synderlig begejstret – men det var jo også hans 3. eller 4. dyk på dagen.

Der var fine hydroider og muslinger på toppen af vraget.

Det er længe siden jeg har været på Livlig – og forventningerne var ikke ligefrem høje, men det viste sig at skulle blive bedre en først antaget…Sigten var god over springlaget og brugbar under.

Der var flere forskellige svampe rundt på Livlig…

Vraget er fint begroet med hydroider og selvfølgelig masser af muslinger. Nede på bunden var der pænt med nøgensnegle – selvfølgelig ikke i et antal svarende til de lidt dybere vrag – men 3-4 forskellige arter fordelt på et par håndfulde individer er mere end forventet…

Der ligger stadigvæk en del kul-briketter i lasten, selv om der er forsvundet mange i årenes løb…

Jeg havde, inden jeg hoppede i, joket med Kim om, at det nok kun var den dynamiske duo (Kenneth og Henning), der gad bruge ret lang tid på det her vrag – men jeg endte da alligevel med at bruge 40-45 minutter dernede. Jeg sluttede af med en tur rundt langs spanterne, der stod op i det krystalklare vand – et ret flot syn.

Den ene halvdel af den dynamiske duo virkede ganske tilfreds med sig selv og sit dyk…

Oppe i båden var der trods at solen var væk og det faktum at Rene havde fyldt dragten med vand god stemning og tid til at nyde en kold øl før Kim førte os ind til Havnen.

Solen stod ikke højt da vi kom i havn – det gjorde den heller ikke, da vi var på vandet…

Tak for turen og god jul.

Steffen