1. søndag i advent på Hvenprammen d. 1/12 2019

Der var på papiret en rimelig tilmelding til eftermiddagsdyk dagen efter julefrokost, men da det skulle effektueres, var der kun fremmødt Kim, Kenneth samt undertegnet.

Havkassen havde tømmermænd 🙁

Der var meldt ud at vi før Havkassen kunne køre skulle vi skifte batteri på denne, så alle var i god tid, eneste men var, at det indkøbte batteri var købt med for store ydermål, så vi ikke kunne få batteriet ned i batterikassen på bilen.

Det var her vi næsten gav op…

Da batteriet på bilen var fladt, prøvede vi at starte denne med startkabler, og det lykkes da også efter meget besvær at starte denne. Vi slukkede motoren og da den igen var helt død og ikke ville i gang med startkabler, opgav vi at ”trylle den i gang igen”, da vi ikke ville risikere at stå i havnen med en død bil.

Vi var tæt på at opgive, men kastede i stedet vores kærlighed på Havtasken, og fik hurtigt pakket om, spændt Havtasken på krogen og afsted mod Rungsted.

Det blev ikke rigtigt lyst

Fik hurtigt båden i vandet og med kun tre mand til et dyk var der rigelig plads til alle.

Kursen blev sat mod Hvenprammen, havet var ikke fladt, men absolut tåleligt og på positionen blev der kastet og Kim hoppede i for at binde på.

Kvastsnegl i flot gul farve…

Da Kim kom op kunne han berette om noget strøm i overfladen men fint på vraget og at han havde lagt mærker/fiskeblik ved de ”seværdigheder” (nøgensnegle mm.) han havde observeret på dykket.

Kenneth og jeg hoppede i, og jeg opdagede at jeg havde glemt federslange til dragten, fik meddelt dette til Kenneth, men da strømmen var ”lidt hård” i overfalden valget vi at kigge på det lidt længere nede, og ved ca. 15 m var jeg ”godt vakuumpakket” men under strømbæltet, så vi fik afhjulpet problemet.

Og så den mere ydmyge almindelige variant

Sigten var ca. 3 m. syntes ikke der var nogle store fisk, men det blev nærmest overkompenseret af makroliv. Et utal af nøgensnegle, rejer, eremitkrebs mm. var overalt, og med Kims fine markeringer, var det nemt at finde ”guldkornene”.

Det er åbenbart højsæson for kvastsnegle i Øresund

Vi fik bundet af og begyndte vores opstigning, vi kunne høre en tiltagende skibslarm samt ane start lyd fra Havatasken, og da skibslarmen kun tog til i styrke holdt vi et dybdestop, men efter et par minutter (de føltes lange) var denne aftagende, så vi kunne fortsætte opstigningen. Ved overfladen fik vi fortalt at et fragtskib havde været meget tæt på, og Kim havde overvejet at binde af for at sejle i sikkerhed, heldigvis var dette ikke blevet nødvendigt.

Trådnøgensneglene var over det hele…

Vi sejlede til Rungsted og fik pakket biler og båd. Nu da kl var over 16 og aftenmørket var påtrængende, kunne vi konstatere at baglygte samt nummerpladelys ikke lyste.

Vi kom da i vandet trods lidt modgang….

Igen en masse roden, ragen, pillen, montere af og på, lufte en masse gode teorier, idéer mm., men vi fik da til sidst bukseret båden til Farum uden nogen hilsen fra ordensmagten, og kunne ved en 17 tiden sige tak for en udfordrere med god dag.

Tak for en god 1.søndag i advent

Henning