Undervandsjagt instruktør kursus d. 27-29/9 2019

Så har Hans Lauring og undertegnet været på kursus i 3 dage som undervandsjagt instruktør. Så hvis nye medlemmer i Havbasserne ønsker intro til undervandsjagt, så er vi klar til at tage imod. Kurset er arrangeret af Morten Rosenvold Villadsen og Johan Wedel Nielsen i samarbejde med Nordea Fonden.

Øresund lagede vand til begivenhederne, i hvert fald dem, der foregik i åbent vand…

Vi startede fredag aften med intro og de vise ord om: at en klub er hvad det enkelte medlem arrangerer og sørger for at invitere andre med til i et åbent forum. Det gav god mening i mit hoved, og jeg tænkte det her kan kun blive godt. Der var undervands-jægere fra mange dele af landet, og det var hyggeligt at møde folk fra andre klubber og meget inspirerende at høre hvordan man gør tingene hos dem.

Vi brugte fredagen på at høre om kystdyk og dyk fra båd. Samt der var et sneak-peak om pighvarre og torskefiskeri i en kommende undervandsjagt-serie, der vil kunne findes på youtube.

Det ser vel nok hårdt ud 🙂

Lørdag startede vi med 2 hold: et ved kysten, og det andet var ude med båd. Vi lavede diverse øvelser og kiggede derefter lidt efter fisk i ålegræsset. Vi skulle agere guide og finde fisk vi kunne vise til de 2 man var på hold med.

Der var trængsel på “kajen”

Jeg havde 2 meget unge Sønderjyder med mig, og jeg spottede en ulækker ble på bunden. Jeg placerede min harpun i sandbunden og kaldte på dem og sagde ”Hvis I vil se en ægte Københavner-fladfisk så skal i bare følge min bøjeline”. Sådan en havde de ikke set før til min store morskab.

Kystnært fiskeri

Da vi byttede midt på dagen, skulle vi med Johan ud med båd, hvilket var meget genkendeligt, men også med fede tips til hvor meget hastighed har betydning for fiskeriet, ved at være klar i sit udstyr. Der var ikke tid eller plads til nøl, og man skulle bare sidde klar i alt sit grej. Hver gang båden stoppede blev der råbt DYK, DYK, DYK.

Der var nogle der tabte deres harpun og andre en lygte, men det lykkedes os at finde det hele igen. Jeg kunne stolt fremvise en lygte jeg fandt.

5 med et skud – godt de ikke var større…

Johan havde hørt om nogle betonplader, der var blevet spottet til Scorpena Cup, og det lykkedes os lidt tilfældigt at finde dem. Der var proppet med torsk under dem og Johan skød lige fem fine fisk med et skud og så var den dags kvote brugt op. Vi fik desværre ikke fat i positionen, da jeg ikke er helt fortrolig med mit Garmin ur. Alle jyderne var henrykte, og jeg tror de fik en stor oplevelse i Kjøbenhavn.

Søndag stod på hård pooltræning, og jeg følte mig som en meget overvægtig Havbasse i dårlig form (hvilket selvfølgelig ikke passer). Der var mange nye øvelser og lege i vandet, så det var både sjovt og hårdt.

Pool-træning

Vi sluttede dagen af med at planlægge en teoretisk norgestur med tips og triks.

Så en super lærerig weekend med Johan og Morten, samt en masse rare mennesker fra diverse klubber i Danmark.

Red

Jess Bach Nielsen