Aftendyk i Kattegat d. 30/8 2019

Sådan en fredag aften kan bruges på mange måder, oftest indgår der alkohol, men da dykning og alkohol ikke hører sammen, fravalgte vi midlertidigt dette dulmende stof og medtog i stedet flasker med nitrox.

Der er altid noget at slæbe på….

Jeg var selv i rigtig god tid, så god at jeg lige tog en tur omkring Tisvilde, for at hilse på en kammerat, men dette visit tog længere tid end ventet, så jeg kom ikke bare sidst, men var også nær kommet for sent. Godt at de rebreather-dykkere nosser sådan rundt med alt deres grej, det er nemt at indhente dem, når man bare dykker ”light”.

Man skal jo se ind alle steder…

Nå men endelig var vi alle syv samlet i båden og som den gode stifinder Steffen er, sejlede han os gennem dønningerne over Kattegat, til vi kom til stedet hvor vi var enedes om at ville dykke, nemlig den norske damper Snorre. I spredt (u)orden dykkede vi nu, efter at Kasper havde bundet os på vraget og mit eget dyk forløb ganske udmærket. I løbet af 40 minutter, kom jeg hele vraget rundt to gange, først lidt hurtigt, imens jeg nappede de største taskekrabber, aflivede dem og kom deres kødfulde arme i posen.

<der vat torsk i hullerne – hvor der ikke var langer…

På anden runde, brugte jeg mere tid på andre ting og her mødte jeg en tillidsfuld lange, ikke nogen stor lange, men rigeligt til 6 personer hvis man gik i de tanker. Men hvem kan nænne at tage livet af sådan en tillidsfuld fætter? Den var flere gange på berøringsafstand, men bakkede forsigtigt når jeg stak armen frem, alligevel fortsatte den med at følge mig ca. 20 meter langs styrbord side, inden den forsvandt. Da jeg nåede hele vejen rundt anden gang, stod langen på samme sted hvor jeg først havde set den. Jeg fik signaleret til Kenneth og ikke engang den store mand og alt hans meget udstyr, blev den bange for. Jo det havde været en hyggelig tur på vraget og nu fulgte så en ligeså hyggelig tur hjem i Havgassen, hvor vi gjorde det samme som alle andre unge mennesker gør om fredagen: vi drak øl.

Allan Jensen