UV-jagt i Køge Bugt d. 24/8 2019

I dag var vi på en fantastisk tur med Havtasken. Mikkel Klaris havde arrangeret det hele og der var styr på alt inklusiv koordinater og sikkerhed. Jess Bach og Jacob Tox hentede Havtasken i klubben og vi mødtes i Brøndby havn.

Feriestemning på havet…

Vejret var super og der blev brug for solcremen. Havet var næsten havblik. 

Målet var vraget Dannebroge som ligger på ca 13 meter nogle km fra havnen. Dannebroge var et dansk linjeskib, der løb af stabelen i 1692, og som var tegnet af Holmensadmiral Henrik Span. Det sprang i luften under kamp mod svenskerne i den Store Nordiske Krig under slaget i Køge bugt i 1710. Dannebroge var det første skib, der blev bygget på Nyholm og det var opkaldt efter Dannebrogsordenen.

Fra dengang i 1710…

Det var et stort og super fedt vrag med mange huller og gemmesteder. Flot sted at dykke.

Der var også mange torsk, men desværre var de lidt små. Helt fantastisk så skød TOX 5 torsk i er skud! De to første var over målet, men desværre kom der er par små babier med.

Selvom fangsten ikke var record så var det en super tur for en rookie. Min første tur med Havbasserne og første tur med båd. Tre måneder før lå jeg på hospitalet med brækket ryg, hals og knæ, og nu lå jeg og dykkede på 12-13 m dybte med de fedeste, erfarne gutter som lærte mig en masse.

Glæder mig til næste gang.

Dennis Rasmussen