UV-jagt d. 9/8 2019

En pludselig indskydelse der blev til en stor oplevelse! Fredag den 9. August 2019 ringede Mikkel Klaris og jeg spontant sammen. Vi havde begge set at vejret så fornuftigt ud.

Der er værre måder at bruge en eftermiddag på…

Jeg var på sjælland for at deltage i et bryllup og Mikkel var på vej hjem fra fyn. Klokken var ca. 13:30. Der blev slået en tur op, “jagt på vrag og ekspedition til nye vrag. 15-20 meters dybde”. Der meldte sig ikke nogle deltagere, så vi endte med at være bare os to.

Jeg havde ikke noget grej, så jeg blev udnævnt til 1. Styrmand mens Mikkel blev ekspeditionsleder og Kaptajn på Havtasken. 

Førstestyrmanden er kaptajn når han er alene….

Kl. 16 havde vi båden ude og rigget til, og kl. 17 sejlede vi ud fra Skovshoved. Ved lidt af en tilfældighed fandt vi lynhurtigt det vrag vi havde sat ud for at lede efter og smed markeringsbøjen på det. Mikkel hoppede i og glæden var stor da han kom op 1 minut efter sit første dyk og berettede at vi havde ramt rigtigt. Vi ankrede op og jeg holdt vagt i båden mens Mikkel prøvede at finde fisk på vraget. Det viste sig at være at forholdsvist stort og nedbrudt vrag med mange gemmesteder, så Mikkel dykkede på det i et par timer med stor success og fik 5 torsk med op og samtidig vurdere han at der var mange gemmesteder tilbage. Så helt klart et besøg mere værd i fremtiden. 

Han må ha’ en kæmpestor fryser…

Bagefter sejlede vi til et af de mere kendte Torskevrag og planen var lige at supplere lidt. Det var dog tomt for fisk, som vi konkluderede de nok var ude og søge aftensmad da skumringen nærmede sig. Hjem til havnen i næsten havblik og vente på at køen tog af til optagning. 

Havblik?

Hjem til klubben, følge protokollen, olie på, tjekke det hele igen, den var også en smule flad i den ene ponton, så den blev pumpet og dobbeltjekket at strømmen var taget. 

En alt I alt super ekspeditionstur. Vi fik testet nye lokationer af og jeg fik udvidet min erfaring med Havtasken og der blev noget at stræbe efter med hensyn til bundtider på +15 meters dybde.

Så er der lidt at øve sig på…

Torben