DM i undervandsjagt 1-2/6 2019

DM 2019 i Undervandsjagt foregik i år på solskinsøen Bornholm og solskin holdt stik, i det mindste noget af tiden. Fra Havbasserne deltog Mads Kongsgaard, Jesper Nordin, Kasper Morthorst, Morten Villadsen (stillede op for Regina Mares ), Torben Riesgaard Petersen og Rasmus Brøndum.

Banen skridtes af før start…

Først og fremmest var det som i ved tidligere DM en rigtig hyggelig turnering, der udover god UV jagt bød på gensyn med gamle UV jagt bekendte fra hele landet, og der blev fortalt  røverhistorier fra dengang de små torsk vejede 15 kg og UV udstyret før internettet var noget man selv svejsede og limede sammen i værkstedet.

Torben og Rasmus boede på værelse med Per Henriksen, han har UV jaget i +50 år og ved alt om UV jagt plus en masse røverhistorier. Hvis man skal havde lidt fiske info om en art man mangler at fange, gode spots, årstid eller en god fiske historie, så skal man spørge Per, han er et leksikon! Han er i øvrigt med til mange af point-jagterne, som jeg kan anbefale at være med til.

Den første dag Lørdag d. 1 juni foregik jagten ud for Svaneke Havn. Der var sigt på ca. 5 m og da det var på Bornholm og dybden hurtigt falder ned til 10 m og endda 20 m, skal man ned på bunden for at finde torsk. Der var desværre ikke mange, der blev fanget.  For langt de fleste, inklusiv alle Havbasserne, blev der kun fanget skrubber, undtagen Morten Villadsen, der fangede nogle rigtige solide torsk på spektakulær vis på ”Johans Vrag” på 25 m dybde ! ( ikke for børn ) – kanon flot gået Morten. ”Johans vrag” som var et vrag Johan havde spottet på kortet lå på 25 m dybde og der var de store torsk. Johan svømmede der ud og ved hjælp af land pejlinger ( prøv selv at finde en sten ved land pejling !) fandt vraget og markerede det med bøjen og en vægt. Og dykkede så ned og hev fem gode torsk ud langt inde. Den største var lige omkring 10 kg. Helt vildt og man må bare sige the Champ is back! Johan har domineret den konkurrencemæssige del af sporten i et årti, og har så vidt jeg ved, nu vundet DM 7 gange – gad vide om det ikke bliver stående en del år.

Lørdag aften var der som vanligt generalforsamling (GM ) og opdatering ved formand William Siefert. Der blev fremlagt årsregnskab for 2018 og præsenteret budget for 2019. Der blev stillet forslag  fra Michael Behrens om, at der skulle være lidt mere klassisk generalforsamling, hvor der bl.a. tages referat og alle forslag skal være indsendt før GM mv. Da det er et nyt forslag i sig selv, så skal der først stemmes om det til GM 2020. Jesper Nordin stillede op til bestyrelsen/UV jagt udvalget. Fedt! Velkommen til Jesper, vi ser frem til samarbejdet.

Om søndagen var vi ved Hammershus , et af Danmarks flotteste og mest dramatiske UV-jagt steder lige under ruinerne af Hammershus med store klipper og huler. Mega fedt –  der var noget mere action end dagen før (undtagen for Johan og Morten, der havde gjort deres). Kl 10.15 var der noget, der bed fat i mine (Rasmus’) finner. Det viste sig at det var Johan, der hev i dem. Han ville vide om jeg havde set torsk, han var kommet en time for sent uden finner 🙂 Sand Reggae Style Danmarksmester!

Havbasserne fangede mest små pighvar, der var rigtig mange  – Jesper og Mads fangede nogle med størrelse og Mads fangede yderligere  3 hornfisk. Det var rigtigt flot skudt og rakte til en flot 11 plads, og Morten fik en flot 7 plads.

Torben og Rasmus overnattede på øen og tog noget bustede på natjagt kl 22.00. Om det skyldes at vi havde svømmet i 5 timer allerede, eller fordi vi havde drukket af Rasmus Mojito dunk natten før vides ikke. Det var dog en god beslutning, der blev fanget havørred og hornfisk. Torben missede en kæmpe havørred på ca + 7 kg – det monster blev der snakket meget om på turen hjem.

Rasmus