S.S. Birgit d. 4/6 2019

Sæsonen for tirsdagsdyk starter ”officielt” efter Lysekil og med gunstige prognoser for vind og strøm var der ikke meget at bekymre sig om, dvs. vi havde jo lige det problem at bilen var på værksted med defekt kølesystem. Den blev klarmeldt kl 16:30, så der var ikke mange minutter til at tage beslutningen – og det var der heller ikke mange der nåede..

Der er altid det sidste der skal ordnes inden det går løs…

Vi endte med at blive tre, Steffen, Kasper og undertegnede, der havde luret på vejret hele dagen og nok havde dykket alligevel, Havgasse eller ej.

Steffen gør klar

Vi kom af sted fra svømmehallen med kurs mod Helsingør. Det gik strygende lige indtil vi kom tæt på havnen, hvor et stafetløb omkring Kronborg og Nordhavnen skabte nogen udfordringer. De trafik-officials der var, var dog usædvanligt imødekommende og ret servicemindede, så det gik uden store frustrationer.

Der var mange svampe på vraget

Da vi kom ud af havnen kunne vi nyde et helt fladt Øresund og lettere skydække som solen kunne skinne igennem. Vi fik hurtigt tilbagelagt de par sømil, der var til vores mål og der var ingen strøm og vind, så lod og Kasper røg snart overbord.

Der var mange “dynamit-krebs” og de lavede endnu flere…

Der var klart vand i overfladen og vi kunne følge Kaspers bobler langt ned. Herefter gjorde Steffen sig klar og pludselig var jeg alene i båden. Efter en lille halv time kom Kasper tilbage og kunne fortælle om klart, koldt vand på vraget og mange ”dynamitkrebs”.

Taskekrabberne hyggede sig mellem cellulose-ballerne

Jeg hoppede i det klare vand og fortsatte ned under springlaget på 12 meters dybde, temperaturen styrtdykkede fra komfortable 14 °C til kolde 6 °C. Der var ikke væsentlig strøm på vraget, og sigten var 5-8 meter, hvis der ikke havde været andre før. Selv på bunden var der helt klart vand.

Der var desværre ingen rødtunger, kun småtorsk og intet andet, der kunne berige et middagsbord, med mindre man ville spise eremitkrebs og konksnegle.

Men det var alligevel en dejlig tur på vraget, hvor man kunne se hvad der var i stedet for at gætte…Herefter op til de andre i varmen, hvor vi debriefede og tøffede hjemover.

Og gutterne har travlt – det var vist noget med Franske Hotdogs…

Kim R