Scorpena Cup 2019, 4-5 maj, Havtasken.

Havbasserne Team 1 : Jimmy Eschen Larsen, Mads Kongsgaard, Rasmus Brøndum.
Scorpena et af årest UV jagt højdepunkter, og der var store forventninger til om Havbasserne 1 kunne blive Havbasse hold 1 ud af de 5 Havbasse hold til start – Det var succeskriteriet!

Alle venter på starten…

Vi sejlede fredag aften d. 3 maj kl17.30 fra Skovshoved Havn og havde lige inden afgang fornøjelsen af haglvejr og vindstød af nok ca. 11-12 m/s. Det var dog en fin tur over til Flakfortet og vi fik indlogeret os i den af Jess arrangerede gamle træbåd tror den hed Fortuna. Efter en god nats søvn sammen med Dieselmotoren og godt med dieseldampe , så vi måtte sove med dør åben og det var sjovt nok lige omkring frysepunktet.

Det var godt at få morgenkaffen og så var vi klar til at komme i dragterne. Rasmus startede lige med kolde fingre at rive et 8 cm hul i underdelen så det lovede til at blive en temmelig kold dag på havet ( man er afsted i 6 timer, vand temp på 9 grader ). Fik lånt sommer underdel af Andreas stor tak for det.

Mens alt endnu er roligt…

Med et stort motor brøl blev Scorpena skudt i gang og alle både fræsede afsted undtagen Havbasserne 5, der kom tøffene afsted i en sejlbåd m lille motor med vel nok omkring de 3-4 knob. Niels, spiste vandmelon og fik frisklavet kaffe på turen, en hel ny disciplin inden for UV jagt. Niels Klaris mente at med handicappoint vandt de sammenlagt. Havbasserne 1 sejlede mod Svalerumpen hvor størstedelen af jagten kom til at foregå.

Mads startede med at fange en lille torsk, den torsk blev helt afgørende for Hold 1 ’s store succes. Rasmus fangede en torsk på +2 kg og der blev fanget fladfisk af alle, og Jimmy fangede også en torsk. På et tidspunkt da Rasmus sad i båden ville motoren ikke starte og det var dramatisk, da båden var kommet ud i sejlrenden. Det viste sig at selvom splitten til dødemandsknappen sad i, var der en der havde fået skubbet til kontakten, lektien er, at alle skal lære at slå dødemandsknappen til og fra og dødemandsknappen kan være slået fra selvom man ikke har rørt knappen og splitten sidder i.

Dagen var ikke helt spildt!

Jagten gik videre langs møllerne mod sejlrenden, og Mads fik en torsk mere, på det tidspunkt havde Scorpena varet ca 4 timer og torskene var paniske – de svømmede som Havørreder der har set Johan m harpun ( Scorpena vinder ). Efter sejlads i store bølger på Ryggen i vel op mod 2 m bølger, gik turen mod Flakfortet. Jimmy var blevet lettere sløj de sidste timer og havde med garanti taget en stor torsk mere, hvis han havde været frisk. Ved indvejningen vidste Mads mindste torsk at være præcis 800 g, men først efter omvejning. Vægten viste først 710g , Mads lavede et godt call på en genvejning – 800g var mindste mål.

Dokumentation for at succeskriteriet er opfyldt!

Vi fik en 12. plads ud af 38 hold. Mads var bedste man med en flot 25 plads, Rasmus 29, Jimmy 44, der var 107 deltagere.. Tak til Jess, Jørgen og alle for support.

En kanon oplevelse vi glæder os allerede til Scorpena 2020!

Havbasserne 1