Landgangsbåden & Betonprammen d. 6/1 2019

Den første søndag på året og så endda med ingen vind og sol fra morgenstunden…..

Første mand er klar…

Jørgen havde slået dyk op, men han blev i Farum, da han, samme med Thomas dagen før, havde monteret ny styring til kompressoren, og denne havde drillet, så Mik ville komme søndag og hjælpe med fejlsøgning af denne. Fremmødte var Kenneth, Benny og undertegnet, og vi fik pakket båd og drog mod Rungsted, hvor vi mødtes med Bjørn.

Der er kun et blødt sæde, så det er med at holde fast i det…

Planen blev Landgangsbåd, da den dårlige sigt på Otto gjorde, at vi gerne ville syd for Hven i stedet. Kenneth tog roret og vi drog afsted mod Landgangsbåden. Ankommet til denne var der lidt problemer med at finde den, da GPS lokaliteten ikke var præcis, men det lykkes at lodde denne og vi fik også sat en ny markering med den nøjagtige placering på GPS.

Man skal jo være klædt ordentligt på når man sejler om vinteren!

Kenneth hoppede i for at binde på, og planen var, at jeg skulle følge 5 min efter. Forventningsfuld hoppede jeg i, men nåede ca. 3 m ned og der kunne jeg mærke indsivende vand i den ene handske, så afbrød og blev samlet op. Fik den korrekt monteret og der var nu gået ca. 10 min, så vi bandt tovet fast og jeg gik (forventningsfuld) ned igen, nu med tørhandsker på begge hænder.

Kvastsnegl der skyder ryg på en dødemandshånd…

Strøm i overfladen, men næsten ingen under 6 m, men her var sigten ikke fantastisk, og da panden næsten ramte bunden før jeg så den, var mine forventninger drastisk nedjusteret. Der var bundet på i den lave/bløde enden, og en del hvirvlet op, så ventede ved tovet, her fik jeg kontakt til Kenneth, og da han vendte sig om for at fortsætte dykket, kunne jeg se hans finnespids ca. 30 cm fra mig, og et svagt omrids af lygten i den anden ende. Jeg blev ved tovet i ca. 5 min for at se om skyen ville forsvinde, og da den blev liggende, drog jeg mod overfladen

Violet trådnøgensnegl.

Ved overfladen fortale jeg om min oplevelse, og Bjørn hoppede i, Benny blev oppe da han havde en del nyt udstyr og ikke ville udfordres med dette. Da Kenneth kom op, fik vi fortalt, af loddet var blevet slæbt i bunden af vraget og dette havde hvirvlet MEGET op, men der var en 2-3 m sigt på resten af vraget. Bjørn bandt af, og vi satte kursen mod Betonprammen, da denne har en mere fast overflade samt ligger lidt lavere.

Endnu en trådnøgensnegl – en af de sikre…

Ankommet blev der kastet lod, Benny sprang dykket over, da han var blevet kold (fik dog tilbuddet om at låne Kenneths varmevest), Bjørn havde ikke behov for flere dyk, så Kenneth gik i for at binde på, jeg fulgte efter, Sigten her var ikke prangende, men der var en typisk Øresundsigt på ca. 3 m, så et fint dyk, dog uden noget ”stort”, men med masser af nøgensnegle mm.

Oppe ”forkælede” Kenneth os med en Underberg, og vi satte kursen mod Rungsted, hvor der blev pakket biler og sat kurs hjemad.

Takker for en god dag på havet 

Henning