Trykkerdammen 12/8 2018

Kutling på vagt

Vind fra vest, regn over middag og en blitz der skulle testes så var det jo meget passende at Kenneth ville en tur i vandet ved Trykkerdammen. Han var jo så ikke den eneste der havde fået den ide, har aldrig set så mange dykkere der før. Alle skulle åbenbart på kursus der, de fleste begyndere men også et Advance Nitrox hold som vistnok bestod, men det mærker vi jo nok i klubben de næste gange. Tillykke!

Mad (Slethvarrer) tæt på

Fin slethvarrer og ganske stor

Vi var så fire der bare skulle hyggedykke, Jørgen Ari, Kenneth Krull, Formand Kim og undertegnet.  Efter vi var kommet os over chokket over alle de dykkere var der jo ingen vej uden om så det var bare i udstyret i en fart og i vandet så man kunne nå at komme ud inden det store ryk ind som nok ville plumre lidt op i vandet. Man skulle faktisk midt ud på vejen for at komme ned til trappen for der var biler, dykkere og udstyr overalt på fortovet.

Lille anemone på mudderbunden

Vandet var varm, over 20 grader, let plumret med 4-5 meters sigt, en let nordlig strøm ned til ca. 13 meter. Ellers ikke meget at skrive om. Ikke mange flade men masser af kutlinger og meget små havkarusser. Jeg havde jo noget blitz der skulle testes så jeg var jo glad for det meste og jeg fik da brugt 75 minutter på at komme rundt omkring og fik faktisk et meget godt dyk selvom sigten på vej tilbage mod strømmen af og til var meget ringe.

Klassisk panser ulk

Sjovt var også lydbilledet, man kunne høre bobler fra mange dykkere konstant da man nærmede sig broen på 5-6 meters dybde. Sidst jeg hørte den meget konstante lyd af fjerne bobler var i Rødehavet på Trislegorm hvor der lå over 30 dykkerbåde på vraget.

Sandfarvet sandreje

Syd for broen var der lidt mere fred og klarere vand så der brugt jeg lige de sidste 15 minutter. Så var det bare op og gå spidsrod imellem dykkere, udstyr og biler og få udstyret pakket i vognen og kigge lidt ud over vandet og nyde en kanelsnegl og nyde kaosset omkring en. Lidt over 1200 kom regnen og vi stak hjemad.

Tak for dykket, Henrik Manley