Søndagsdyk på Robert 22/7 2018

Søndags dyk med sløv chauffør og selv selvom jeg helt klart var ude af bilen før Kaptajnen bliver man dømt som sidste mand. Til sagen, søndagsdyk hvor vinden dikteret at det blev Øresund fra Rungsted pga. vind fra nordvest som ville tage til i løbet af dagen.

Døde torsk i døde garn, sørgeligt syn

Båd og biler pakket og med lidt forsinkelse kom vi afsted sådan lidt over 0900. Turen blev planlagt til Robert for at se om man kunne komme til for fiskegran. Ellers ville vi tage lidt mere sydpå og finde noget at dykke på der. Turen derud gik fint med god fart det meste af tiden og først nord for Hven var der lidt krapsø.Der var selvfølgelig gran på vraget men det så ud som om de løb lige ved siden af det, så i vandet med en bøje og Dennis der fik æren af at binde på, og så var det bare at få os andre i vandet.

Fine rejer var der overalt på vraget

Da jeg kom ned var sigten meget blandet, nogle steder 2-3 meter og andre sådan omkring 30 cm. Grunden til sigten og de mange fiskegarn var åbenbar, tusinde af store og halvstore torsk var overalt på vraget. Jeg har aldrig før set så mange torsk på vraget før. Uden omkring stævnen kunne man stort set ikke se andet end torsk når man kiggede ind i vraget og ned i lastrum. Også nede på bunden under skruen var der fyldt med torsk som fik mudret godt op så sigten dernede var meget ringe.

Halvfriske torsk i døde garn

Ellers var vraget et sørgeligt syn pga. af de mange herreløse fiskegarn som den lokale fisker har efterladt dernede, selv med den ringe sigt der var der altid udsigt til store døde og halvdøde torsk som var fanget i de mange net. Garnfiskeri skulle forbydes de steder hvor der er risiko for at man ikke kan få garnet op igen. Fik ikke taget nogle billeder på første dyk, det var bare for ærgerligt at se på. Dog optog kameraet 20 minutters video uden jeg var klar over det.

Overfladetiden gik med lidt badning i det 21 grader varme vand som dog blev meget koldere under 10 meter. Der blev også tid lidt historier fra gamle dage hvor vi kunne klare os med det halve udstyr osv.

Rødtunge var der også

Andet dykket gik med at tage lidt billeder og så ellers befrie de nogle af de mange levende torsk som sad fast i nettene, jeg slap dem løs men Dennis kom dem i sin pose og fik en god fangst med op.

Lidt nøgensnegle var der også

Alt i alt en rigtig god dag også selvom vi blev meget våde på turen hjem og de mange herreløse fiskegarn på vraget. Der burde være en stor afgift eller pant på fiskegarn så det ikke kan betale sig at risikere at miste dem ved at fiske over vrag.

Og ellers en rigtigt dejlig dag på havet….