Lysekil 7/5 og 8/5

7. maj
Vi stod op et forrygende vejr som gjorde alle glade, da så kunne få en tur til Amasis. Tror alle de rustne dykkere efterhånden har fået banket rusten af. Det gik i hvert fald noget hurtigere med at få klargjort udstyret og pakket båden, end de foregående dage.

Sønellike…

Ud af havnen og af sted mod Amasis. Da vi kom på den anden side af Gäven var der er tydeligt strømbælte, og bølgerne lagde sig helt. Vraget blev loddet og så skule vil lige tjekke strømforholdende. Ak – ca. 2,5 knob nordgående strøm. Vi lagde derfor kursen om til det vanlige sted i lagunen på Gäven.

Bægerkoraler…

Manley kom først i og derefter var det Helium-dykkernes tur. Det tog en rum tid før de kom i udstyret og kom i vandet. Hans kom dog op på stigen igen, da han var blevet våd. Det blev vidst næsten fikset, så i med ham igen. Eskil og Henning (Helium dykkerne) ville nordøst om klippen. Det lykkedes dog aldrig. De svømmede den stik modsatte vej og endte med at komme op sydøst langt ude på sandbunden. Det må være det helium, der gør det vanskeligt med højre og venstre :-))

En af mange tusinde nøgensnegle på det lave vand…

Endnu en pudestjerne

Vi andre havde et fint dyk med masser af liv i klart koldt vand. Sten nåde aldrig i, da han dagen før sprang i vandet på den forkerte side af båden og slog sit ene ribben. Det gjorde stadig ondt, hvorfor vi forslog om vi ikke bare skulle puste ham op, så benene kunne rette sig 🙂

Eftermiddagsdykket var vi ikke mange. Sten (ondt i ribbenet), Søren (ondt i nakken på grund af Kims tunge 15 l flaske), Peter som vi ikke kunne vække og Hans fordi han ikke kunne nå at tørre.

GT og en guldbajer så kom han op….

Dykket blev taget ved Gäven som om formiddagen. Vi var 5 stk. der ville dykke og Kenneth havde lovet Helium Henning/Eskil at vise dem hen til den klippevæg, de aldrig fandt på formiddagsdykket. Det lykkedes dog uden de nåede ud til hummerne fordi Kenneth for første gang så en fjerstjerne på væggen. De havde et godt dyk uden særligt meget sandbund udover der, hvor de fandt nogle kammuslinger, som de omgående fortærede efter dykket. Manley og jeg tog den samme tur, dog helt ud til hummeren og så indtil flere fjerstjerner, rødkoral, pudestjerne, sortvels, nøgensnegle og meget mere.

Aftensmaden stod Eskil for. En lækker fisketærte med forskelligt til.

8. maj
Stod igen op til sol fra en skyfri himmel. Ikke alle havde sovet godt, da de mente der ikke var nok Whisky i i Stens kaffe-indkitning, eller også var det omvendt?

Udsigten fra Gäsaklävan

Vi kunne ikke komme udenskærs trods det gode vejr. Så vi valgte at tage alle, på nær Hans, der skulle fikse sin dragt, en tur på Gäsaklippen. Turen der over gik smertefrit (vi blev kun lidt våde). På Gäsen var vandet helt stille og godt grumset de første ca. 7 meter. Derefter blev det helt mørkt og klart, som vi så ofte før har oplevet det. Alle havde et godt dyk, hvor der blev set Hummer i hulen på ca. 35 meter, Adskille troldkrabber i forskellige størrelse, nøgensnegle på det lave m.m.

Troldkrabbe på væggen

Eftermiddagsdykket tog vi på Berggylte skær. Alle havde et godt dyk på nær Hans, der blev rigtig våd. På højre side af klippen var der noget grumset ved bunden. Jeg kunne se Eskil et stykke fremme, så jeg regnede med det var ham der lave det.

Panserulk i klassisk positur

Lidt længere fremme overhalede jeg ham i en kæmpe støvsky. Han filmede et eller andet på klippen. Jeg svømmede så lang ud jeg kunne, men måtte opgive, da der var rigtig meget strøm og alt kom svævende forbi og det var vanskeligt at orientere sig.

Troldhummer i sin revne

Jeg opgav og svømmede retur, efter jeg havde studeret en pudestjerne. Der blev set al slags hummer, nøgensnegle, hårvare m.m.

Alm. trådnøgensnegl

Aftensmade var pasta med fiske souse med sorbet is til dessert, som Kenneth og Peter stod for. Resten af aftenen gav Henning og Eskil to øl til deling for bestået tri-mix-prøve. Vi andre fik GT og Dynamit Åge Rom. Den er god:)