Lysekil 4/5-6/5

4. maj
Blev hente af Søren lidt over 8.00 i sol og stille vejer. Turen gik som vanligt med et enkelt stop ca. 40 km. fra Gottenborg. Vejret skiftede mellem godt og mindre godt på vejen der op. Temperaturen kom aldrig over 13 grader. Vi nåede Skär ca. 13.30 og tog det første dyk der. Her var der sol fra en skyfri blå himmel.

Skär i solskin

Et ganske fint dyk. mellem 20 og 30 meter var vandt krystalklart. På den anden side af 40 meter blev der tåget. Det var der også på det lave, så man skulle helt tæt hvis man ville se noget.

Der limes…..

Livet var som det plejer: Jomfruhummer dansede på bunden, spisende troldkrabbe under det gule kabel ved enden af klippen. En hel del småfisk herunder langebarn blev set. Efter en times tid på bunden blev det koldt og vi fandt tilbage. Jeg var særlig kold på min venstre arm 🙁 Jeg havde åbenbart får lavet et lidt stort hul i manchetten 🙁 Nå – vi skulle altså hjem og lime!

Vi nåede campingpladsen og fik hentet nøgler. Dog skulle vi betale restbeløbet før den nye campingfatter ville udlevere nøglerne. Ikke nok med det, vognene vi fik lå spredt fra hinanden. Én ved grillen nede ved vandet, og to helt bagerst på den plads, der ligger øst for receptionen. Hmmmmmm sikke noget lort.

Ikke nok med det! Det lykkedes Hans og Peter at sætte Havgassen godt og grundigt fast i det eneste hul på campingpladsen de kunne finde 🙁

De andre kom dumpende hen under aften til kartoffelmos med kødsovs som Søren og Piv stod for.

Folk gik i seng ca. 0:30 efter hel del øl, GT og en masse løgne historier.

5. maj
Udover morgen mad med friskbagt franskbrød m.m. og et lidt trist vejr med skyer, lidt regn og 8 m/s, måtte vi bruge noget tid på at få Havgassen fri af det hul Hans og Peter satte den i om natten. Det lykkedes med donkraft og alle de brædder vi kunne finde på campingpladsen. Den kom fri!

Der tænkes…. og nogen handler….

Herefter fik vi sat kompresser op og tømt kassen for diverse ting og sager.

Formiddags dykket var en gentagelse fra dagen før med den forskel, at alle kom i vandet undtaget (og mange blev våde – ikke Piv som var tør:)) Manley og Sten (nyt medlem – indkitning!) sprang over og skulle handle lidt og prøve om vi kunne få løst vores wi-fi problem. Det viste sig at man bare skulle købe et kort med kode i kiosken på campingpladsen.

Skär igen, igen….

Eftermiddagsdykket blev taget lidt sent. Som blev noget senere da der var trængsel ved slæbestedet. Fik dog båden i vandet og sejlet rundt. Den blev pakket og af sted så langt vi kunne komme. Det blev til Berggylte skær, hvor vi kunne lige i læ på den nordvestlige side. Alle havde et fint dyk. Der blev set indtil flere hummere i forskellige størrelser, rødkoraler, cylinderrose, blåstak og meget andet.

Berggylte skär, første dyk udenskärs

Forretten bestod af flûtes med gedeost og tomat rests i oven. Herefter Sørens gryderet med ris og salat.

Resten af aftenen blev der slappet af til bl.a. GT m.m.

6. maj
En stille morgen næsten som dagen før. Dog lidt mindre vind som gjorde det muligt at tage formiddagsdykket på Gäven. Der var dog en del bølger og dønninger så tuerne der ud gik i adstadigt tempo. Vi blev dog lidt våde.

Pudestjerne…

Alle havde et godt dyk på nær Kenneth, som igen var våd i sin næsten nye dragt. Der blev set al slags Hummer, mange forskellige nøgensnegle på det lave i lagunen m.m.

40 meter hummeren….

Eftermiddagsdykket var en tror gentagelse af formiddagsdykket med den forskel, at Hans, Eskil og Henning tog på Skaar for at lave tri-mix kursus. De havde et godt dyk så vidt vides.

En af de utallige nøgensnegle…

Vi andre tog til Gäven hvor alt slags Hummer blev set igen, rødkoraler, fjerstjerne, pude stjerne og en mil. nøgensnegle.

Aftensmaden stod Eskil for. Svinekæber med rodmos m.m.

Resten af aftenen blev bedrevet med GT m.m. i godt selskab.