Bådtræning og Ryggen d. 22/4 2018

Med god koordinering med dykkerne blev det muligt at bruge Havtasken til speedbåds-certifikat træning på en søndag. Da vejret samtidigt blev særlig godt til tur til Ryggen, blev der hurtigt og spontant samlet et hold på fire.

Glade jægere i forårsolen

Vi startede dagen med en masse sejlads i Skovshoved havn, og Frank fik føling med båden til den kommende eksamen. Herefter dukkede Kenneth og Danni op, som er to dygtige uv-jægere, der også deltager i Scorpena Cup. Vejret var perfekt med svag vind, masser af sol og varme samt god nordgående strøm.

Der træns parallel-parkering i havnen

Vi fik lagt os i position i den nordlige del af Ryggen og efter få minutter var den første torsk skudt ved siden af båden. Der var lidt springlag nogle steder, men fantastisk sigt neden under. Der stod enkeltvis torsk omkring, men de store stime blev også observeret.

Glad jæger, knapt så glad fisk…

De gik fra et par hundrede til en stime på over tusind torsk. Danni beskrev det som at hele bunden bevægede sig under ham. Frank fik skudt sin første torsk på 3,5 kg. Desværre fik han ikke bare dolket torsken, men også sig selv, hvilket gav en rød handske og Falck-kassen måtte i brug. Dette slog ikke det gode humør, der var højt, solen skinnede og der var fisk. Kenneth fik fuldt hus med 5 torsk.

Helt ideelle forhold

Vi forsøgte at finde Peter Madsens ubåd, men det kræver vist en erfaren dykker i båden. Da det tog vigtig fisketid, opgav vi, og tog en sidste tur på Ryggen. (De “rigtige” dykkere tager en tur på ryggen, når de er færdige med dykningen. red).

Super dag med Frank, Kenneth, Danni og Jess der sov godt da han ramte hovedpuden.

Jess