Hvenprammen 17/12

Det var en ualmindeligt klar morgen, da solen brød igennem på Rungsted havn. Der var masser af leben – mange fiskerbåde skulle på havet. Nogle afisede slæbestedet en ukrudtsbrænder – vi nøjedes med noget af den salt/sand-blanding havnen havde stillet frem.

Tre forskellige niveauer af termal komfort

Tre ud af fire dykkere skulle lige skrue lidt på grejet, inden vi slæbte det ud af de nu skridsikre bådebroer og ned i Havgassen, der startede ved den allermindste berøring af tændingen. Det er en fryd med grej, der virker.

Effektiv(?) afisning

Vi satte kurs mod Hvenprammen, og kunne nyde udsigten til svenskekysten, Kronborg og Øresundsbroen.

Der var en lavthængende morgensol i havnen

Fartvinden var bidende kold, så det var dejligt at turen ikke var så lang. Loddet blev smidt lidt ved siden af prammen, og Kim blev sendt efter. Da vi havde bundet på var jeg i mellemtiden blevet klar og hoppede i den lette strøm, der forsvandt ved ca 10 m. Det samme gjorde den rigtig gode sigt desværre også. På toppen af vraget var der vel 3-4 m sigtbarhed, og langs bunden noget mindre. Pletvis ingen sigt.

Det er sæson for trådnøgensnegle

Jeg var udstyrret med ny harpun og gik derfor på jagt efter de torsk der af og til søger skjul i og under prammen. Der gik ikke længe før jeg stødte på en lille fætter, der dog var så lille at jeg af både praktiske, etiske og sikkert også lovmæssige årsager lod den svømme videre. Den fulgte mig lidt rundt. Den var åbenbart tryg. Det blev desværre den enste torsk jeg så, selvom Kim iherdigt forsøgte at pege mig i retningen af en.

Det er også sæson for kvastsnegle

Til gengæld var der et mylder af snegle. Kim mente at have fotograferet 7 arter. Jeg kunne tælle 5 stk. Derudover var der flere savgylter, havkaruser og hårvarrer.

Formanden retur

Der er blevet flyttet på noget mudder, så åbningerne i enderne er meget større end de har været før. Man kan kun se flere nivauer i prammen. Samtidig er dækket faldet noget sammen flere steder, så det er et spørgsmål om tid før prammen åbner sig.

En åbning

Jeg fik mig lidt over en time på bunden før jeg kravlede op i strømmen for at hænge til tørre i nogle minutter inden jeg kom i overfladen hvor Steffen og Henning var klar til at hoppe i vandet.

Han smiler da endnu…

Det var vidst 3 gang de var på vej – og Henning var uden skyld. Men i hvert fald fik Steffen styr på både manchetter, handsker og ører og Kim og jeg fik fred og varmen i skikkelse af kaffe, brunt papir og grønne låg.

Umage par…

En times tid senere var vi alle samlet igen. Henning havde en automat der fes lidt. Så han skulle nok også have pillet lidt inden vi sejlede ud.

Lidt fiskefoder

Mere brunt papir og flere grønne låg kom frem fra gemmerne. Således gennemvarme lod vi vinden køle os lidt og nåede i havn i fin tid til at Steffen kunne nå sine æbleskiver og glögg.

Det myldrede med gule kvastsnegle

Jeg lod Kim og Henning stå for at køre båden tilbage til Farum og drog direkte hjem til familien.

Tak for en dejlig dag på Sundet!

Dennis

Endnu en trådnøgensnegl