Grundlovsdag på Otto 5/6 2017

Vinden var som sædvanligt imod os, men mellem kl. 18 og 22 ville det, jf. DMI, være muligt at dykke ved Helsingør med jævn til frisk vind og moderat strøm. Der var dog ikke mange, der trodsede regnbygerne og tog på Sundet, vi var fire, nemlig Henrik Jensen med båd, Steffen, Teddi og undertegnede.

Kronborg og solnedgang – et romantisk øjeblik, hvis det ikke lige var for selskabet…

Heldigvis stilnede regnen af, da vi var på havnen, så vi kunne sejle ud uden at klæde om. Og det var nu fint nok, for det var lummert og en varm inderdragt var ikke det man havde mest brug for.  Skipperen var forårskåd (lidt sent på året), båden fik masser af håndtag og der blev flået hårdt i rattet nogle gange, så alt hvad der ikke var solidt surret, det kan vi dykke efter en anden dag.

Der var trængsel på Sundet

Otto var mindre end fem minutter fra havnen. Og det tog ca. lige så længe at cirkle over vraget før loddet blev smidt. Der var slet ingen strøm i overfladen, udfordringen var kølvandsbølger fra alle de skibe, der absolut skulle sejle tæt på der, hvor vi ville dykke. Men vi fik smidt Henrik i, og kort efter var Teddi og Steffen også nede. Selv om jeg var alene i båden støjede fælt af alle de skibe, der tordnede forbi. Jeg ved ikke hvordan de havde det nede på vraget, men de har ikke været i tvivl om, at der var skibe i nærheden.

Buskhovede lige ved bundtovet…

Henrik brød overfladen efter en time og fortalte om et middelmådigt dyk uden guld og ædelstene, ingen spisefisk, men til gengæld var der dårlig sigt og koldt. Jeg var i grejet og skulle alligevel ned og binde af, så jeg hoppede i og passerede de andre på 5 meters dybde, hvor sigten var ringe. Sigten blev dog bedre, og lige da man begyndte at tro på det, pakkede det til og endte på en god meters penge, hvor den var allerbedst.

En af de små violette

Jeg fandt heller ingen spisefisk, men der var masser af nøgensnegle, specielt de violette, og selvfølgelig taskekrabber rundt omkring. Desværre var der mange døde taskekrabber, der havde lidt en krank skæbne viklet ind i fiskeline og gammelt garn.

Den her var heldig og blev gjort fri..

Den her havde ikke længere brug for hjælp.

Jeg tullede rundt i små tre kvarter uden at finde meget andet end nøgensnegle, men så begyndte at kulden at bide i fingrene, og jeg fik bundet af. Jeg blev trukket hen over vraget, men var ved at kollidere vraget flere gange, selv om jeg ellers fik samlet

Paradoksalt -man ser nøgensnegle bedre, når sigten er dårlig…

Oppe var det tid til en forfriskning i solnedgangen, mens vi sejlede ned for at fiske (med stang) ved Kronborg. Vi (Henrik) fiskede lidt uden held og rykkede over på vraget af Agnete, der ligger lige der, hvor færgerne kommer. Vi ramte ingen færger og fik fanget en håndfuld småtorsk, der alle blev smidt ud igen.

Solnedgang over Nordhavnen

I mellemtiden var det blevet sent, så vi racede hen til den ”Gyldne Måge” for at stille den værste sult, inden vi drog hver til sit.

Kim R