Rødvig

1/4 2013

Rødvig – Syd-vestlige Østersø Efter en fin tur på Otto/Øresund søndag var det tid til en tur i Østersøen. Lille Jensen SMS’ede ved 18-tiden, om jeg ville dykke med mandag. Selvfølgelig ville jeg det. En tur i Østersøen er altid godt, selv om det er noget (fucking) køligt for tiden. Efter at have fyldt flasker i Farum kl. 6.45 dukkede Kim op og fik fyldt sine. Efter en tur forbi Farumbageren og Q8 tanken, var det bare om at komme på motorvejen. Af sted gik det med morgenbrød og rigeligt med kaffe og hygge snak. Mødte Lille Jensen og Thomas i Køge ved afdrejet mod Rødvig. Henrik fortsatte dog lige ud,så vi nåde Rødvig havn først, i svag vid og sol fra en sky fri himmel. Solen var ligefrem varm, så det lovede godt.

Fint vejr på havnenFint vejr – og kun lidt is i havnen!

Lidt efter kom Henrik og Thomas med båden, som vi lige skulle fylde med luft, før vi kunne få den i vandet. Vi fik læsset og lå så lidt i havnen til Lille Jensen havde få lagt diverse positioner ind som vi skulle besøge og muligvis dykke.

Positionerne skal lægges indDagens mål skal lige loades.

10 sømil ud lå den første position som ikke var noget særligt, den næste lige så. Den tredje skulle dykkes. Lille Jensen i baljen, men ak – det var en oliekedel og noget skrammel, så det var et kort dyk. Op med Jensen og videre til det næste, som heller ikke var noget særligt. Men så møde vi den første, som helt sikkert var et vrag. I med Thomas og kort tid efter Lille Jensen. Kim og Jeg nød solen i stilheden med kaffe og Cola. Thomas dukkede op og kunne berette at det var ok at dykke på.

FlaskeTomme flasker findes overalt

Lidt efter kom Lille Jensen. Kim og jeg i baljen og ned på et gammel trævrag vor kun spanterne stod og strittede. Resten lå spredt ud over havbunden. Ror og rorpinden lå lige så fint på bunden agter og et par ankre i stævnen.

SlibestenGammel slibesten

En del mindre torsk var der. Noget strøm, relativ god sigt så længe man svømmede mod strømmen og ikke rørte ved noget. Så med en temperatur i hele vandsøjlen på 2½-grad kunne vi lige klare ½-time på bunden – så var det med at komme op i den “varme” sol 🙂

en mindr torskEn af de mindre torsk, der kom med op…

Af sted til den næste position som Henrik og Thomas dykkede. Det var dog kun en bunke jern. Det eneste der var med op var en torsk. Så var klokken blevet hen af 16.00 så Kim og Jeg dykkede på Birgr Jarl, det ligger lige ved siden af . Igen var sigten noget dårlig og strømmen var ikke blevet mindre, så det var lidt svært at overskue udover vi svømmede langs en skibsside/ræling hvor kanoner og kanonvogne lå hulter til bulter. Der var en hel del torsk mellem brædderne på bunden. Efter en lille ½ – time bandt Kim af og op i båden, hvor man ikke rigtig kunne mærke varmen i solen længere. Af med udstyr og en øl og af sted i Rødvig havn.

 

skålSkål! –

Hjead – og hjemad!

Pakke pakke og båden op. Båden skulle til Rønnede til service, så her skiltes vores veje. Kim og jeg tilbage til Farum for at læsse flasker m.v. af.

PakkelegSelv om det blev sent, var det stadigvæk lyst!

Tak for en fin dag på Østersøen – om en månedstid bliver det rigtigt godt ;-)Piv