Is-dyk på S/S Otto

20/01-2013

Is-dyk på S/S Otto Termometret sagde -11 grader da jeg satte mig ind i bilen og det blev ikke meget varmere på turen til Farum. På trods af det og helt usædvanligt for januar var vi 11 tilmeldte til et enkelt ”hurtigt” dyk på Otto i hvad prognosen sagde, var 2 knob strøm. Af de 11 var 4 mere eller mindre nye ansigter som var lokket med i den tro at vi sikkert ikke blev ret mange. Vi var 6 der mødte i Farum og vi fik smidt grejet i Havkassen, mens Henrik trak Gassen efter sin egen bil. Vi skyndte os til Helsingør hvor der var godt med aktivitet på slæbestedet som akkurat var isfrit. På rampen holdt et par fiskere og var ved at sætte en båd i, i mellemtiden fik vi slæbt vores grej ud på broen der lynhurtig kom til at ligne en mindre flygtningelejr. Havgassen kom i vandet og efter det sædvanlige ”2-takter-i-koldt-vejr”-startbesvær kom motoren i gang.

Snart på vej Snart på vej!

11 mands grej og 10 mand kom i båden der utroligt nok holdt sig flydende. Mens vi ventede på at Kim fik parkeret Havkassen fik de 2 fiskere der satte båd i før os lidt strøm der dog ikke hjalp synderligt for de kom aldrig i gang. Kim fandt endelig tilbage til båden og vi kunne stævne ud af havnen i den smalle rende der var isfri. Med 11 mand i båden og massere af grej blev taktikken bare at tøffe de 1,5 NM ud til Otto. Det gør det i øvrigt også meget nemmere at snakke og er knapt så koldt.

Flygtningeb¨dEn bådfuld dykkere

Ankommet på positionen blev loddet smidt og det kunne hurtigt konstateres at prognoserne vist passede meget godt med ca. 2 knob i overfladen. Thomas blev smidt i for at binde på og han blev da i så helt skidt var det jo nok ikke.

Frisk strømDer løb en frisk strøm…

Thomas på vej Thomas på vej!

10 minutter senere var vi bundet på og så gik det slag i slag med at få smidt folk i vandet. Dennis som jeg havde lokket med i dagens anledning havde lidt tekniske udfordringer med sit regulatorsæt så vi ventede på Thomas som mere eller mindre frivilligt afgav sit sæt så Dennis og jeg kunne komme i. Jeg dumpede først i og skyndte mig ned på 8-10 meters dybde hvor strømmen var ikke eksisterende for at vente på Dennis der kom kort efter. På vraget var der ca. 4-5 meter sigt, ingen strøm og 8-9 graders varme. Ud over de gode forhold var der masser af liv på vraget.

NøgensneglDe var overalt!

Der var rigeligt med nøgensnegle over hele vraget og der stod også en torsk eller to i krogene.

Buskhoved Buskhoved på bunden

Vi tog en tur rundt om hele vraget inden uret nærmede sig 30 minutter og Dennis havde drukket en betragtelig andel af sin luft. Vi smuttede op af tovet og tog vores 3 minutter i strømmen inden vi kunne smutte op til kaffe, Tuborg og Unterberg. Tilbage i båden var der trods kulden lutter smil hele linjen rundt og alle havde vist haft fine dyk.Lidt efter da Kim og Piv som de sidste entrerede båden blev de sidste unterberg åbnet og tømt og vi kunne tøffe tilbage mod havnen med lidt slingre-sejllads. det var vist meget godt at vi var i den danske del af Øresund ellers havde vi nok haft spritkontrollen på nakken;) (Kaptajnen skød skylden på en tungt læsset båd….).

Glad SkipperGlad Skipper!

På vej i havneindløbet mødte vi de to fiskere der ikke kunne få gang i båden da vi sejlede ud, de havde tilsyneladende endelig fået gang i motoren og var på vej ud – det var også kun 2,5-3 timer siden vi sejlede ud…

Frossen gæst Frossen gæst

I havnen blev båden tømt, hevet på trailer og der blev afregnet for gæsterne inden vi andre kunne stikke næsen til Farum og skubbe båd på plads. Tak for en hyggelig (men kold) tur./Steffen