Trykkerdammen d. 18/1 2020

Dagens bådtur med 9 personer blæste væk og blev til en lidt ynkelig erstatningstur til Trykkerdammen med tre deltagere.

Der blæste en frisk vind fra syd…

Forholdene var så som så, vinden var frisk -10 m/s fra sydlig retning, så der var gang i den ved Trykkerdammen, hvor vind og højvande fik bølgerne til at slå op over broen. Heldigvis var sigten nogenlunde og i omegnen af 5 meter, når man kom ud over ålegræsset.

Vandet stod højt ved broen

Der var lidt strøm men ikke noget der forhindrede os i at dykke, og der var da også lidt at se på. Der var en del eremitkrebs, der sad på mudderbunden og spiste sig i form til forårets erotiske højdepunkter, og så var der fladfisk, hvoraf flere var i overraskende god form og størrelse.

Utroligt at så lille en fyr kan mudre så meget op…

En tur ud omkring vraget afslørede, at de uskønne mælkekasser fra sidst var væk, og tak for det! , og at vraget, den smule der var, nu er splittet endnu mere ad.

Der er mulighed for vragfund, der pynter på enhver Amagerhylde…

Nu har vragoplevelsen der ikke været noget at skrive hjem om, men det er jo et punkt man kan bruge som pejlemærke.

Der var nogle store tykke skrubber

Tilbage efter en times tid, så der må jo have været noget at se på. Inde ved broen var der pludselig trængsel, for der var nogle elever, der skulle i vandet. Stakkels dem, forholdene var på ingen måde behagelige for kursister – eller os, men vi kunne jo bare have ladet være..

Søstjernerne lå i lag ovenpå muslingerne

Ved broen var der desuden ophobet store mængder af løsrevet ålegræs, der fik alle til at ligne omvandrende kompostbunker, når man kom ud af vandet…

Kim R