Otto d. 19/1 2020

Efter en lang blæsevinter tillod vejrguderne en hurtig tur på Sundet. Vi havde oprindeligt planlagt en lørdagstur, men den blæste væk, så der blev søndagstur i stedet. Der var mange interesserede, men kun tre mødte op, da der også var ”et bedre tilbud” med en anden båd, der også kunne tilbyde opvarmet kabine. Men tre er jo lige akkurat nok til et dyk i Gassen.

En indbilsk kaptajn forsøger på ikke at blive våd

Så Rene, Kenneth og undertegnede tog af gårde fra svømmehallen til vanlig tid og satte kurs mod Helsingør og et enkelt dyk på Otto. Kenneth hoppede i og bandt på. Der var fine forhold med kun lidt strøm og sol fra en klar himmel. Men mens han var nede tog strømmen til og blev ret hård, så da han kom op, og Rene og jeg skulle ned, var den relativt hård.

Nøgensnegle er der altid – i hvert fald når Kenneth er med…

Jeg kunne ikke rigtig få tømt den nye dragt for luft og fik svært ved at komme ned. Og med en våd (læs ”tør”) handske opgav jeg projektet og kravlede ombord i båden igen. Rene kom også op kun få minutter efter. Han havde lækage på sit første trin og fik travlt med at komme op i den frie luft. Så det hele endte med at Kenneth startede rebreatheren op igen og gik ned for at binde af.

Endnu en nøgensnegl…

Så det blev en ret kort tur, men i godt selskab.

Herrens veje er uransagelige – det er Renés også, men hvad laver den mand dog i andedammen?

Godt tilbage i Farum valgte Rene at tage en tur i andedammen for at kigge efter sin harpun, som han skød derud. Kenneth og jeg er ikke helt klar over hvorfor han gjorde det, måske var det for ikke at blive fristet til at jagte med flaske, for det må man jo ikke.

Jørgen