Anders Martin & Libra d. 8/9 2019

En søndag med gode vejrudsigter gav mange positive tilkendegivelser om deltagelse.

Var lidt bekymret over at antallet blev opgjort til 10 deltagere, men da dagen oprandt var dette med frafald samt en ekstra fintælling blevet reduceret til 6 i alt.

Vragene i Kattegat kan noget med hvirvelløse dyr…

Syntes selv jeg var i god tid, men at møde 40 minutter før afgang er nu udslagsgivende for at vinde kampen om retten/pligten til at skrive beretning.

Bilen blev pakket og kursen blev sat mod Hundested. Ved lejet var der 2 andre både på vej ud og da ingen af dem skulle på Anders Martin blev dette vores første mål og med den kongesigt der var for 14 dage siden var vi alle positive.

Næsten klar til en tur i Kattegat

På positionen mødte vi endnu en dykkerbåd, denne fra Dykkerklubben Hajen (Hundested) og de må have været tidligt ude for de var færdig da vi ankom, vi fik en melding om en nogenlunde sigt på ca. 4-5 meter så forventningerne faldt en del.

Andre dykkere på vores hav…

Loddet blev smidt og Juhl sprang i for at binde på, Piv, Karin og Taina (gæst) fulgte efter.  Søren og jeg fik en kop kaffe og løst næsten samtlige verdensomspændende problemer samt internationale kriser.

Det dykker jo ikke af sig selv…

Da Juhl kom op hoppede Søren i, Piv, Tania og en ”anelse våd” Karin kom også op.  Karin var ikke helt begejstret over den hjælp, der havde været til lukning af lynlås, og hun hældet (bogstavelig talt) vand ud af armene. Al denne elendighed kunne jeg ikke håndtere så jeg gjorde mig færdig og hoppede i.

Der var ikke meget vind til at tørre tøj med

Den omtalte sigt var heldigvis stærkt underdrevet, dog ikke så fin som sidst, men rigtig fin på ca. 10 m. Der var ikke det store liv, men spottede da torsk, sej, berggylt, taskekrabber m.m., men ikke i stort antal.

Fik bundet af og vi drog mod Libra som andet dykkermål og på positionen blev der kastet og samme rækkefølge som sidst, eneste forskel var at Karin var i lånt inderdragt, og Søren sprang dykket over.

Berggylterne er fine efter danske forhold – men mangler et par kg ift. de norske

Juhl kom op og beskrev en kæmpehummer som lå under en plade med 2 huller, og han havde lavet en streg i sandet så den skulle være nem at finde, han havde dernede givet Karin og Tania retningen samt beskrivelsen/håndtegn af hummer dernede. De havde dog ikke held med at finde den.

Buskhovederne charmerer som altid…

Jeg startede dykket med at lede efter hummeren og syntes selv, at jeg kiggede / lyste i alle sprækker og hulrum. Efter 20 minutter opgav jeg at finde dette sagnomspundne fabeldyr, og måtte konkluder at Juhl måtte have set syner eller haft dybderus 🙂

Der er masser af taskekrabber

Fik dykket færdig og bundet af, og blev vel modtaget af Søren og Piv ved overfladen med en gylden dame samt en farlig flot ”ravsnor” så efter denne ”forkælelse” tog vi mod land og var i Farum og takkede af efter en god dag lidt før kl 17.

Takker for en hyggelig søndag 🙂

Henning