S.S. Jacoff Prosoroff d. 30/8 2019

Endnu en gang havde DMI lovet mere end de kunne holde. Turen var planlagt til Kriegers Flak, hvor nye positioner skulle prøves af.
Men, som så mange gange før, måtte vi nøjes… 

Allerede inde i havnen blev vi enige om at sejle ud mod Russeren, med Birger Jarl som nød plan hvis det blev for hårdt. 

Turen gik ganske fint, men bølgerne steg gradvist. En halv sømil før Russeren havde jeg en pos vi lige skulle teste, men efter et par min i fornuftige bølge, uden noget brugbart, sejlede vi det sidste stykke ud til Russeren. 

Jeg skyndte mig i og lod Søren være alene med bølgerne. Vandet var klart, med en svag strøm på langs af vraget. Russeren er med sine små 70 meter, nu stadig et fint dyk.

Først ud i  stævnen, som er faldet sammen, hvor der var masser af fisk, så henover midtskibs og agter, som står rimeligt intakt. Agterskibet er dog ved at falde noget sammen, og den store reserve skrue på dækket, ligger noget dybere siden sidst jeg sidst var der. Der var et mylder af ål i mudderet.

Lidt zik zak  tilbage og tiden var brugt. Oppe i båden var bølgerne ikke blevet mindre og Søren stod klar, så han røg i.

Mens Søren var nede steg bølgerne yderligere, og båden begyndte at hugge kraftigt i bundtovet. Med Søren oppe sejlede vi indad, og satsede på roligere sø tættere på land til andet dykket. 

Bølgerne var nu en lille meter og de blev ikke mindre, de fulgte os helt ind i havnen, så andet dykket må vi have til gode. 

ppp