UV-jagt på Øresund d. 19/7 2019

Ingen gik sultne i seng i fredags og I får lige min opfattelse af de første 2 timer på turen.

Så er kvoten opbrugt for denne dag…

Med et sent afbud fra Christian, blev det til Torben, Thomas, Rasmus B og jeg som endte med at tage på tur i Øresund.

Vi kom langsomt fra start, men da alle var om bord, kom vi hurtigt ud til det første vrag. Markeringen blev smidt 3 meter fra vraget, så inden de første jægere var kommet i vandet, havde jeg dykket ned, placeret markering perfekt og meddelt at der var nogle torsk til os. På trods af en stærk vilje og glæde i holdets øjne, efter den gode melding, var der åbenbart en benhård og lang opvarmning, som holdet skulle igennem, før alle mand kom på bunden og så torsk. Nå men jeg havde sat mig på kameraholdet, og mens holdet var i gang med opvarmning, ville jeg ned og hygge mig med nogle torsk. Det blev til nogle gode lange og meget kærlige samtaler, hvor torsken samtidig blev kildet lidt under bugen og nussede lidt i skægget, mens jeg lovede dem, at jeg havde 3 søde og rare venner med, som også ville hygge med dem.

Nå men 1 1/2 time efter synes jeg vandet er lidt tomt, og kigger uforstående op på båden, hvor jeg ser hele holdet sidde udmattet på Havtaskens ene side og holde pause…

Jeg siger, at Øresund fås nok ikke bedre end det her, og tager et par dyk mere og iagttager hvordan vragets torsk bare ligger kysseklar til mine fine venner, som jeg har talt med dem om.

Glad jæger og knapt så glad torsk…

Vi runder de 2 timer og pludselig ligger Torben klar med sin harpun og er nu klar til at se hvad der i virkeligheden gemmer sig under overfladen. Torben dykker forholdsvis hurtigt efter jeg er kommet op, men det skal jo på film, så jeg ræser efter ham. Torben når bunden og spotter hurtigt en torsk, og får den ud med et solidt placeret kebabskud. Det tog 45 sek. og så var vi i gang.

Der blev taget nogle flere torsk og vi tog videre for at jage endnu flere, og der blev endda taget makrel på stang.

Det blev til en god dag, hvor Torben fik 5 torsk med den ene lige over 5,1 kg renset.

Vi vil godt se kalibreringscerttifikatet!

Jeg tog også selv en PR Øresunds torsk på lige over 5,7 kg renset + lidt ekstra fisk.

Fin spisefisk, men hvorfor tager de ikke de store:-)

Thomas skulle for første gang under 7 m og på trods af store problemer med trykudligning, lykkedes det ham at se nogle vrag og endda helt nede på 13 m. Satme sejt for første gang!

Rasmus kom til bunden, så masser af torsk, og havde ikke lyst til at stoppe. Så vi må håbe, det ikke gik for meget ud over bryllups arrangementet, så han må komme med os ud igen.
Ps. Han meldte afbud til turen i søndags …

Bedste dag på Øresund i år, om det bliver så godt igen, må tiden vise.

Mikkel