Sol over Sankt Hans – Libra d. 23/6 2019

Massiv varme og udsigt til dykkervejr i Kattegat fik lokket Kim, Juhl, Lærke, Kenneth, Piv, Karin og mig, der kom sidst, på havet. Det utrolige er, at der kan være lige så stor tilslutning en kold februar dag med sikker mulighed for aflysning.

Skeptisk buskhoved – men ikke i skudlinjen (hvis det er en fordel)

Nå, der blev afgang 8:30 mod Hundested. Endelig en tur i Kattegat og sikkerhed for god sigt. Kursen blev sat mod Themis, men nogle mil før ankomst, så vi at der lå en rib. Hurtig rådslagning og kursen blev ændret til Libra, som skulle have været 2. dykket.

Så går det nordpå…

Kenneth og Kim fik sagt smid og selvom loddet ikke lå på vraget, blev Juhl sendt ned for at gøre fast. Der er vel god sigt og varmt vand! Efter noget slideri fik Juhl gjort fast og tog sig en tur rundt med sit håndspyd, der nok med lidt god vilje følger implementeringen af det kommende EU regulativs retningslinjer for bæredygtig undervandsfiskeri. En mindre torsk, der følger mindstemålene, blev det til.

Der var masser af glyser under vraget – og rundt omkring

Så væltede vi andre i og jeg fik hele jagtområdet for mig selv med min duelpower tryklufthapun, der kan skyde hovedet rent af, på en 2 kilos torsk. Det er bare om at bruge harpunen inden implementeringen af EU-reglerne er gennemført i Danmark. Det er ellers både et skånsomt og bæredygtigt fiskeri, som burde have en særlig miljøafmærkning i frysedisken. Ingen belastning af miljøet og de få fisk der hentes op spiser jeg.

Der var masser af langer

Nå ikke nogen bloddryppende historier udover, at langen var lang og fryseren er fyldt. Libra var flot som sædvanlig, let at finde rundt på og masser af liv. Bundvandet var 7 grader, så de torsk, langer og sej der var der, havde det godt. Dykkerne derimod fik kolde fingre og glædede sig til at komme nogle meter op til. Min ene støvle var utæt, så da underdragten var våd op til skridtet gik jeg op efter 50 minutter.

Det er hårdt at være dykker

Lærke og Karin tog et noget kortere dyk, fordi Karin havde glemt blyet i vesten. Der var så stor tilfredshed med Libra, at vi også tog 2. dykket her. Det hele gentog sig, dog blev Karin og Lærke nede i længere tid og min dragt blev nu rigtigt fyldt med vand.

Ikke mere dykning den dag!

På vejen ind blev vi skubbet lidt af bølgerne, der kom nordfra og der blev delt nogen vandsjaskere ud af Kenneth, som stod ved roret. Ellers høj stemning og folk der skulle hjem til bål, bajere og brandtaler en Sankt Hans aften i flot solskin.

Tak for turen.

René