Vragdyk med Uv-jagt d. 20/6 2019

Torben havde spurgt om det ikke snart var tid til en bådtur, da han gerne vil lære mere om at sejle Havtasken. Mikkel ville gerne blive klogere på vragdyk, og jeg trængte til at blive dyppet og havde en aftale med William Sifert fra DSF om at lave et “øve tv interview” med Nordisk film.

Det er altid noget med tungt grej….

Alt dette blev forenet torsdag d. 20. juni. Vi mødtes klokken 12.00 i klubben, hvor båden var spærret godt inde bag hegn fra renovering af svømmehallen. Efter nogen hjælp fra håndværkerne med hegnet, fik vi trukket båden ud. I Skovshoved havn blev Torben udnævnt som linselus, og vi fik gjort reklame for uvjagt og det kommende Europæiske mesterskab.

Mikkel havde gjort forarbejdet godt hjemmefra og undersøgt hvilke vrag, der var gode begynder vrag til uvjagt. Vi sejlede til en betonklods der lå mellem vindmøllerne og København. Klodsen lå mellem 4 og 8 meters dybde, og der blev observeret et par fritsvømmende torsk, der slap med skrækken.

Så er middagen reddet

Vi sejlede herefter videre til et lille vrag udfor benzinøen. Da vi havde lokaliseret det vi mente der var vraget smed vi loddet. Jeg havde flaske med for at sikre størst mulig succes på vores spæde start til vrag uv-jagt. Da jeg ramte bunden, kunne jeg se at loddet ikke lå i nærheden af noget vrag. Jeg flyttede lidt rundt på loddet og pludselig fremtonede det lille vrag sig. Jeg dykkede en runde på vraget der virkede tomt. Jeg forsøgte at lyse ind af nogle små huller og pludselig spottede jeg hovedet af en torsk.

Det er godt at have noget at hænge på…

Mikkel og Torben fik en hurtig intro til vraget og til torskenes position, de lagde sig med en flåde de bruger til at fridykke fra. Der blev skudt 3 fine torsk på ca. 13 meters dybde og vi fik taget hul på en ny epoke og jagtmarker for klubbens uvjægere.

Klassisk dansk menu!

Da båden var sat i garagen, fortsatte turen til Tante Maren, hvor den sene aftensmad blev indtaget med stor tilfredshed over vi har rykket nye grænser.

Jess