Øresund 23/6 2019

Øresund viste sig fra sin gode side i dag med en flot blå himmel, solskin, få bølger og en ro som kun havet kan tilbyde.

Vi startede ved nogle dybe huller fra sandsugning, hvor bunden gik ret hurtigt fra 6 – 11 m. Sjovt at se, men Jimmy konkluderet ret hurtigt at sandsugning = død bund …

Solskin på havet gør en god dag bedre

Nåmen vi tog videre, og jeg havde et par positioner som jeg gerne ville prøve af. Ekkolodet viste vrag på begge, men de travle både i nærheden gjorde at vi tog videre.

Vi var på 3 spots mere, hvor det ene med bl.a. tang og god varietet bund på 10 meter var ret interessant.

Gode forhold til snorkling

Som kom tiden til at vi skulle finde vraget, og det var ret nemt, for Jimmy havde allerede placeret vores bøje perfekt oven på vraget inden jeg overhovedet noget at komme i vandet.

Der blev fanget 2 fisk på turen, som blev taget nede omkring de 14 m. Den første var ret nem – det var et kebab skud, så torsken nemt kunne hives ud af vraget.

Den anden var dog en hel del svære, da torsken piskede rundt efter skuddet og satte sig fast under nogle træbrædder. Jimmy og jeg måtte jo i gang med at få torsken ud, og der blev lagt flere snedige planer for hvordan fanden vi skulle få den torsk ud:

Jimmy startede med første dyk ned for at få torsken ud, dog uden held selvom han havde stået med begge fødder solidt plantet på vraget og hev hvad kan kunne (genial plan, det virkede ihvertfald for mig i torsdags). Desværre ingen succes denne gang.

Jeg dykker herefter ned for at finde ud af hvor torsken ligger og kunne så se, at den lå ved en åbning længere henne på vraget og ikke særlig medgørlig.

Jimmy dykker så ned og konstatere at den stadig sidder fast … satans.

På mit næste dyk lykkedes det mig at stikke en hånd i munden på torsken og trække den ud og så aflive den med kniven, men spyd og line er stadig viklet rundt inde i vraget og torsken er stadig på linen.

Jimmy dykker ned for at hive spyddet igennem torsken, men spyddet sidder stadig helt håbløst.

Så dykker jeg og det lykkedes at få torsken med op ved at klikke linen af bungeen og trække line den nemme vej ud af torsken, også sætte linen tilbage på bungeen. Fedt så har vi i det mindste torsken med hjem, og nu var jeg også klar til at sige fuck spyddet.

Jimmy dykker så og gør det umulige, han kommer satme op med spyddet efter han på en eller anden måde fik flappen ned i blinde. Super fedt, så kunne vi fiske videre.

Det er en super fed måde at dyrke uv-jagt på, da der virkelig skal arbejdes sammen for at løse de sjove problemer man nu støder ind i på bunden, effektivt.

Ja, de ser sunde ud – alle tre!

Torskene vejer nok 3,5 og 4 kg.

Mikkel