Turen går til, et Ældre trævrag


Et par dage med sol og straks er man i dykker humør. Skrev til Søren som næsten altid er klar, også denne gang. Båden blev tanket og Søren støtte til. Søren kunne berettede om tyk tågen hele vejen hjemme hjemmefra dog med et strejf af sol i Køge.Vi kunne se spidsen af den sydlige del af Stevns Llint, så sigten var tilstrækkelig til at sejle i.

Stokanker på ukendt trævrag

Dagens mål var et Ældre trævrag. Skulle lodde et par meter.Der var en del usikkerhed om datum og position. Havets detektiv blev spurgt til råds, og som altid var der råd at hente. Positionen er sikker, men da det var rigtig mange år siden, han sidst har været der, var der tvivl om datumet, men mente det måtte være Ed50.

Vi pakkede til to dyk, førstnævnte vrag og så Birger Jarl. Der var helt fladt vand så de 12nm gik nemt og smertefrit. Der blev søgt i wgs84 og vraget blev hurtig fundet små 100 meter fra pos, pæn udbredelse og lodder 3 meter. Jeg meldte mig til at binde på, og Søren virkede ikke utilfreds. Sigten var super og vraget på 28 meters kunne ses fra 10 meters dybde af. Vraget er et Ældre travrag, i lasten var der mange rør og andet jernskrot. Der var to mindre ankre i Stævnen , og torsk i mellem næsten alle spanterne op til ca 3 kg.

40 min gik hurtig og kulden gjorde sit. Oppe i båden stod Søren klar og han kom hurtig i. Søren berettede om et godt dyk, men dog lidt vådt. Kursen blev lagt mod Birger Jarl, fremme ved positionen meddelte Søren han sprang over, da han var våd og kold, jeg selv havde aldrig fået varmen tilbage, efter et lidt for langt første dyk, så jeg var solidarisk. Kursen blev lagt ind mod havnen.

På vejen en ind kom solen frem, og der blev drømt om fad øl i havnen i bar overkrop, det blev så til en kop varm kaffe i fiberpels.

Ppp