Undervandsjagt med hele pakken d. 9/11 2018

Så ville Mikkel Klaris i vandet igen og foreslog om vi kunne få en båd på havet. Turen blev fastsat til fredag kl 13.00 ved svømmehallen, og som altid blev den slået op på Havbasse uvj forum.

Måske kan man lokke hajer til…?

Desværre var der ikke andre Basser der ”gad” at være med. Mikkel fik fat i en garvet jæger Jens fra PI og Jeg fik talt med Christian (Topper), som er medlem af Søkøgerne og Aquarius. Så båden blev fyldt med folk fra DSF og det føltes godt.

Vejret var lidt overskyet og med lidt mere vind end DMI havde meldt. Vi var klar til afgang kl. 14.30 fra Skovshoved Havn og det passede perfekt, da strømmen ville være kraftig kl. 15.00 på Ryggen. Mikkel K. startede i vandet og fik hurtigt skræmt alle fisk væk. Til gengæld var vandet meget klart med 10 meter + i sigt. Vi fik taget 2 drev over Ryggen, og Knolden blev også tjekket. Her var Jens på 10 meter, da der sprang et blodkar i næsen, som åbenbart sker ofte på denne dybde for ham. Der var meget smukt både over og under vandet og alle var enige om det var en ganske særlig oplevelse at ligge ude på Ryggen på denne tid af året og dagen. Der blev kun spottet få flade, og vi blev enige om vi var for sent ude, da det var blevet mørkt.

Lyset svinder over Sundet…

Havtasken blev pakket og vi kørte til Farum i vores dragter. Da båden var stillet på plads, nød vi at tage dragterne af under den varme bruser i svømmehallen. Herefter stod den på en god omgang sauna på bedste Havbasse maner. Vi havde planlagt at vi skulle spise ugens ret i Cafeen, som stod på Chicken Tikka Masala. Nå, men ugens ret bliver åbenbart ikke serveret om fredagen, så det blev aftensmad på det lokale Pizzaria.

Vi kørte nu mod nord med nye kræfter og masser af mod på et godt natdyk. Vi valgte et spot vest for Gilleleje. Her var helt læ for vind og sigten var meget god. Vi mødte straks små ørreder over det hele, og det var en af de aftener hvor man fornemmede man ville møde en af de store. Mikkel svømmede ind i en flok på 3 ørreder på ca. 3 kg stykket.

Lidt til gryden

Der var en skade i nakken på fisken

De 2 var flotte blanke, men den sidste var godt farvet og tydeligvis topskudt med en harpun fra tidligere. Mikkel valgte medlidenhedsdrabet og fik den sårede fisk med hjem. Fiskeguden takkede Mikkel med en Pighvar oven i hatten. Selv så jeg 20 + ørreder, men alle manglede størrelse, og mange af dem havde garnskader.

Middagen skulle lige trimmes

 

Børnearbejde er åbenbart ikke ulovligt alle steder…

Jeg fik 4 store tykke flade med hjem, som min datter på 7 år hjalp med at rense, og om søndagen stegte og tilberedte hun dem til de bedste stjerneskud.

Så var det alligevel ulejligheden værd!

Vi var hjemme klokken 2.00 og Mikkel skulle op kl. 6.00 for at spille undervandsrugbyturnering i Århus. Det kan ikke have været et helt glad hold, der fik ham på slæb, bortset fra den hjemmebagte kage. Men fed dag med masser af undervandsjagt og luksus omklædning med sauna, som satte sine spor af træthed resten af weekenden.

Jess