Hvenprammen 9/10 2018

Kenneth har vist ikke lykkedes med at skjule for ret mange, at han synes der dykkes for lidt….i hvert fald når han har tid 😉

Vejret var vist ikke umuligt…

Endelig var der en mere eller mindre tålelig vejrudsigt, og vi så også ud til at være 4 mand der kunne dykke inkl. Kenneth – det blev dog til 3 på dagen stadigvæk inkl. Kenneth – jeg var også lige ved at melde fra pga. udfordringer på arbejdet – men kunne heldigvis redde turen ved at møde direkte i havnen (tak for det).

På havnen mente Henning at der var vindstille(og i øvrigt at der var spejlblankt), og jeg mente at der var godt vind i flagene – sådan var der forskel på, hvor positive vi var…

Der var masser af småkravl…

Vi fyldte grej i båden og stak af sted mod Hvenprammen – vist helt uden at få så meget som en dråbe vand i båden – om det var Henning der havde ret mht. vind og bølger eller mig, der var en god styrmand, vil jeg lade være usagt! Fremme på positionen blev loddet smidt, og jeg blev beordret i vandet for at binde på.

Loddet lå lige ved siden af prammen, og jeg fandt hurtigt en passende klump jern at binde I, så flåddet kunne sendes til overfladen.

Der er altid nøgensnegle på Hvenprammen

Sigten var ganske normal 3-5 m, og temperaturen var tropiske 13 grader i hele vandsøjlen. Der var masser af snegle – men ikke voldsomt meget andet liv. I den lave ende var det dog tydeligt, at der gemte sig torsk et eller andet sted inde under vraget, for det væltede ud med mudder fra alle åbninger.

Torsk under vraget

Jeg tøffede rundt på vraget i ca. 50 minutter før jeg besluttede, at det måtte være nok og stak til overfladen. Der var Kenneth og Henning næsten klar til at dumpe i.

Henning kom dog hurtigt op igen med to våde tørhandsker – han fik mine på og blev sendt i vandet igen og blev nede.

Jeg slappede af i det tiltagende mørke, mens de små bølger vuggede båden og var det ikke fordi jeg også skulle holde lidt udkig, så havde jeg nok snuppet en lur.

Stor Kvastsnegl

Efter en 30-40 min kom Henning tilbage – noget utilfreds med 50% af mine tørhandsker som var utætte – eller måske var hans dragt…

En gul variant af kvastsneglene

Nå, men inden Henning fik drukket ret meget øl, kom også Kenneth i båden og kunne berette om kæmpetorsk og kæmpenøgensnegle.

En fin reje

Vi fik debriefet over et par øl, mens vi tøffede mod havnen i efterårsmørket, og da øllene var tomme, satte vi fart på og nåede også havnen helt uden at ramme de mange garn, der ellers var spredt med løs hånd foran indsejlingen.

I havnen blev der rigget af, og jeg stak hjemad i stedet for at daffe med til Farum – tak for det!

Kenneth,  han fik det jo, som han ville ha’ det 🙂

Tak for en hyggelig tur

Steffen