Undervandsjagt – Øresundstur med gæster d. 4/10 2018

Havbasserne havde fået en henvendelse om klubben kunne hjælpe med at lave en optagelse om uv-jagt i Øresund. Det viste sig, at der var mange interessegrupper i spil: Paralenz havde 2 folk med, der stod for udstyr, idet de gerne vil vise at deres kamera er velegnet til uv-jagt, så var der 2 you-tubere fra kanalen Ideart , der laver nogle flotte film om uv-jagt for begyndere, den professionelle Uv-jæger fra Cressi Francisco L. fra Rio, William Sifert – DSF formand for uv-jagt og Oliver Sifert tidligere Danmarksmester i uv-jagt og just hjemvendt fra VM i Portugal.

En bådfuld gæster – hvis det havde været havbasser ville båden være en ubåd…

Vores mission var at fortælle mest muligt om Dansk sportsdykker forbund og klubberne: hvorfor det er godt at være medlem, hvordan vi fælles kan have indflydelse på de politiske agendaer og et par ord jeg næsten havde glemt eller tager for givet, men som er pisse vigtigt – Fællesskab og Sammenhold.

Søkøgerne skulle have stillet med båd, men den var flækket i bunden og de skal muligvis ud og investere i ny klubbåd, så både Havtasken og Havets Dronning kom i spil. Bådene blev sat i vandet i Skovshoved og stod klar til afgang kl 10.00. Da deltagerne var ankommet skulle de rigge kameraudstyr til, og det tager tid. Til sidst, med galoperende ADHD i min krop, var vi klar til at sejle ud kl. 11.30.

Der var en del fotogrej med på turen…

Først gik turen til Ryggen, hvor der efter et par drev fra syd mod nord stod klart, at der ikke var torsk. Jeg fik lært et nyt trick: når man har kaldt på båden, kan man ligge med det ene ben bøjet så finnen stak lige i vejret og var meget synlig for bådføreren, ”smart”.

Herefter gik turen til ubåden Freja, som ingen af deltagerne havde besøgt før. Vi fandt vraget i første oversejling, og det var med stor interesse at det blev studeret. Tårnet var efter sigende knækket af og lå ved siden af ubåden.

Når fiskeriet er slet, er frokosten højdepunktet!

Vi gik i land på Flakfortet og spiste vores medbragte frokost. Her blev jeg lidt overrasket over pludselig at blive interviewet omkring Havbasserne, og jeg er lidt i tvivl om hvor godt det blev. Til gengæld blev der diskuteret flittigt omkring Krebsebestanden i Furesøen og om det var den invasive art (Galizisk sumpkrebs) eller den Europæiske Flodkrebs?

Ærgerligt at fiskene manglede

Vinden begyndte at blæse op, og bølgerne begyndte at rejse sig. Vi blev enige om at søge ly under land og besøge et vrag kaldt ”Hyttefadet” på 15 meters dybde. Normalt står der torsk under spanterne, men her var også tomt.

 

Der skal lige tages luft ind…

Vi besøgte også Johans vrag sponsoreret af Nordea fonden. Det vakte glæde da alle havde mulighed for at dykke på det og der blev filmet en del.

Sidste chance før lukketid, var som ofte, et besøg ved Knud Rasmussen. Her blev spottet en fin torsk i græsset, men den stak af før den kom på skudhold. Det blev til lidt fladfisk, som blev vist flittigt frem og fotograferet. Vi spottede et par undervandsjægere, der var svømmet et godt stykke ned ad kysten. Vi sejlede dem i møde for at høre, om de havde haft bedre held end os. De var glade, men forfrosne og trætte, og det var nemt at spotte de var nye i faget. Vi tilbød dem et lift i båden tilbage til deres startsted, som de gladeligt tog imod. De virkede temmelig overraskede, da de kom op i båden og så de andre uv-jægere og det grej, der var ombord. De spurgte forbavset ”Hvem er I?” og vi fik fortalt, at vi var fra DSF og klubberne, og de med fordel kunne melde sig ind i en klub og få nogle gode oplevelser og erfaringer fra andre jægere.

Det ser i det mindste hyggeligt ud…

Da den ene af de opsamlede jægere manglede handsker, tilbød Oliver at han måtte få hans gamle handsker med på vejen. De virkede meget glade og overvældede, da de blev sat af i vandet, ud for deres bil.

En sjov og oplevelsesrig dag på Øresund, og der var vist fyldt 10 SD kort med billeder og film, de skulle hjem og klippe. Vi håber, at vi er lykkes med at gøre undervandsjægerne opmærksom på Dansk Sportsdykker Forbund, klubberne og især Havbasserne.

Red

Jess

 

Links til de involverede:

DSF:                   http://uvjagt.sportsdykning.dk/

Havbasserne:   http://www.havbasserne.dk/uv-jagt/

Søkøgerne:       https://www.koegedykkerklub.dk/cms/ShowContentPage.aspx?ContentPageID=13

Ideart:               https://www.youtube.com/channel/UClcK4A5w3jjZvLJC7jkD2Mg

Paralenz:           https://www.youtube.com/channel/UCXekdd4dckbIs2j1kdB1zWg

Francisco:         https://www.cressi.com/easyNews/NewsLeggi.asp?NewsID=65