UV-jagt weekend d. 21 – 23/9 2018

Belært af tidligere år, valgte vi ikke at sætte en fast destination for årets UV-Jagt weekend. Vejrudsigten skulle vise sig at blive lidt af et mareridt, da DMI skrev at det var højst usædvanligt, at vi skulle opleve årets første storm så tidligt på året, lige netop i vores weekend. 20 m/s fra vest med vindstød af stormstyrke.

Vind eller ej, det gik vist meget godt!

Det betød at den eneste reelle mulighed var at tage til Stevns/Rødvig, da de høje klinter danner læ for vinden. Jess fandt et super lækkert sommerhus vi kunne leje, samt et nyt spot vi kunne udforske.

Da fredagen nærmede sig, kom der desværre nogen aflysninger fra folk som blev syge, så vi endte med kun at være 4 mand. Torben, Morten, Jess og Tox.

Vi mødtes i sommerhuset fredag eftermiddag, og der blev flittigt diskuteret om det ville være muligt at komme i vandet, da det var meget grumset grundet stormen.

Klokken 21 tog vi af sted mod Jess hemmelige spot, som lå langt inde i en meget mørk skov. Da vi kommer til parkeringspladsen holder der en stor sort gangster bil og en lille Citroen C1, og da vi kører hen og holder ved siden af C1’eren lægger vi mærke til at der skudhuller på siden af bilen. Tox og Jess bliver enige om at det måske kunne være en ide at finde et andet sted, men det vil Morten ikke høre tale om, så han går hen til bilen og finder ud af at ”Skudhullerne” er klistermærker 😊 Hvem dælen syntes det er fedt køre rundt i en bil med fiktive skudhuller ??

Et hurtigt kik på vandet, der ser ud til at være dykbart. Sådan!!!!!, nu skal der jages. Desværre måtte vi konstatere at der ikke rigtig var nogen fisk, og så lavvandet, at man måtte kravle på alle fire hen over bunder 🙁 En lille pighvar blev det dog til.

Så er der snart vand under kølen…

Efter en god nats søvn, blev Jess og Tox vækket med nybagte boller og friskbrygget kaffe, luksus !!! Torben havde desværre et andet arrangement, så nu var vi kun tre mand tilbage. Morten syntes at Strøby ville være et godt spot, da han før havde fået flotte pighvar der. Bilen blev pakket og afsted med os. Ved Strøby var vandet helt perfekt, ingen bølger, og helt klart. På med dragten og så i vandet.

Forholdene ser fine ud…

Selvom vandet så perfekt ud, var der ikke rigtig nogen fisk. En enkelt pæn pighvar blev landet, men ellers ingenting.

Der skal vist en større frituregryde til at klare den fiskefilét…

Tilbage i sommerhuset gik vi straks i koma, to lange dyk uden fisk kan tage livet af selv den mest ihærdige uv-jæger. Om aftenen blev vi enige om at vi ville prøve Stevns klint for at se om vandet kunne dykkes. Morten var for træt og blev hjemme, så det var bare Jess og Tox der ville forsøge lykken.mVandet så fint ud, og vi hoppede straks i vandet.

Sigten var god, men fisk var der ikke nogen af, og efter at have svømmet over 1 km var modet ved at slippe op for undertegnede. Jeg svømmede over mod Jess for at høre om han havde haft mere held.

Da jeg er omkring 20 meter fra ham, dukker en flot havørred på omkring 3,5 kg op i lyskeglen. Den bliver dog skræmt, og stikker af i retning mod Jess. Det fortrød den dog da den så Jess, og kom tilbage til mig. Det skulle den nok ikke have gjort.

Der kom lidt med op!

Derefter begyndte fiskene at dukke op. Vi endte aftenen med 6 fine fisk mellem 3-4 kg.

En superfed aften, der reddede hele weekenden.

Tox