Kammeratskab og godt humør i Kattegat d. 2/9 2018

En af disse sensommerdage, hvor vejret og vandet er varmt, var for god til ikke at udnytte det stille vejr i Kattegat. Vi fik mønstret 5 mand, der blev enige om at tage den klassiske tur til Stenfragteren og Eisfish (Snorre og Proteus. red). Det skyldes bl.a., at Kenneths dragt var blevet i Farum, så han nu skulle låne sig frem eller dykke uden dragt.

Forventningsfulde dykkere på et fladt Kattegat

For at Kenneth ikke skulle opleve turen ikke fik mening var det ham som sejlede os ud gennem den lidt krabbe sø til Stenfragteren.

Fint vejr – som altid, når vi tager i Kattegat 🙂

Piv meldte sig som første mand i vandet, fordi det var nok hans dragt der skulle dykke to gange.

Forholdene var fine

En hurtig påbinding fra Piv og så gled jeg ned af tovet. Da jeg kom ned til en god sigt og havde ladet harpunen, så jeg en rigtig stor lange ligge frit på dækket. Men belært af en del kampe med langer lod jeg den være og gik på opdagelse efter torsk.

De var ikke lige godt gemt alle sammen…

Torsk og langer var der en del af men ofte godt inde i huller, så de var svære at komme til.

Der var også en blåstak.

Resultatet blev, at jeg vendte tilbage og skød langen, som stadigvæk var på dækket. Selvom den blev slået bevidstløs med et skud i hovedet, vred den sig og forsvandt.

Den var groggy, men absolut ikke i koma, da den fik kniven

Allan kunne så fortælle om en stor lange, der nok var død, men det var først da Kim fandt den senere liggende i koma, at den fik nådestødet.

Stolt jæger

Og Kenneth kom i vandet i Pivs dragt, hvordan deres størrelser så kunne være ens…

Dragten passede heldigvis…

Der var en del krabber

Det var mange store krabber, som Allan fjernede kløerne på, og der blev taget nogen gode torsk med op. Alt var som det skulle være inden vi sejlede videre til Eisfish. Her fortsatte det samme på et nyt vrag.

Den her var der ingen, der villa ha’…

Piv gjorde fast, Allan samlede flere krabbeklør, Kenneth dykkede i Pivs dragt, nu også med inderdragt, og jeg skød endnu en lange, som gav en god fight og Kim gjorde fri.

Så er vi ved at være klar til hjemturen

Til sidst var denne dejlige søndag slut og vi kom til Gilleje inden det blæste op. Allan og Kim var selvkørende, så vi 3 sidste afleverede Havgassen i Farum. Så var det bare hjem og filetere fisk.

Tak for en god tur.

René