Undervandsjagt – Kursus i undervandsjagt på vrag d.23/8 2018

I dag fik klubben besøg af Johan Wedel Nielsen fra DSF. Johan er mange gange Danmarksmester og Nordisk mester i undervandsjagt. Johan havde indvilliget i ”endnu en gang”, at hjælpe klubben Havbasserne med at udvikle kompetencer og udvide aktiviteter inden for undervandsjagt.

Det er slet ikke så svært – bunden venter…

Med Scorpena Cup i sindet er planen at få lavet et hold, der kan fiske på vrag og give vinderholdene udfordring. Og Mads, Jimmy og Mikkel har udtrykt ønske om at lære at jage på dybt vand.

Ikke meget vrag, til gengælder der 21 meter…

Klokken 16.30 mødtes vi på havnen i Helsingør. Johan gennemgik hvordan man lokaliserer et vrag, dyk i strøm, sikkerheds procedurer samt smarte tricks. Herefter var planen at sejle til Disken og starte på lavere liggende vrag på ca. 15 meter.

Havet er skønt – selv når vind og bølger driller!

Desværre havde det blæst op, og der var en kraftig vind fra syd i Øresund. Vi sejlede derfor i læ af Nordkysten mod et dybere vrag på ca. 21 meter. Da det var lokaliseret blev der øvet i ramme bunden og samle det mentale mod.

Taskekrabber gør lykke på ethvert bord!

Det var en stor succes og alle kom ned, og der blev samlet en del taskekrabber. Vi besøgte også et fladt område for at se om der lå nogle fladfisk. Der blev gjort stop på vejen, for at samle østers. De blev skåret op og lagt frem, så der var smagsprøver til alle.

Sundt, nærende og godt for selvtilliden 🙂

Det var noget særligt at ligge i båden foran Kronborg og spise friske østers, fra bund til mund! Men måske også en mandomsprøve for at blive en ægte undervandsjæger i Havbasserne, så det var svært at sige ”Nej tak”, som formand for undervandsjagt udvalget.

Jess