Kronprinz Wilhelm d. 24/7 2018

Selv om afgangstiden for tirsdagsdyk var rykket 2 timer frem til 15:30, var vi alligevel mange (8), der var friske på at komme med ud til Kronprinzen.

Tirsdagsdyk er populært i ferietiden

Det var den første dag af den varslede hedebølge, så den ca. 1 time lange tur i Havgassen foregik for de flestes vedkommende i civil. Der var lidt ”gammel sø” i starten af sejlturen, men efterhånden som vi kom længere ud, blev vandet fladere og fladere. Ude ved vraget var der næsten havblik og vindstille, og man kunne se bundtovet rigtig langt ned (og alle brandmændene).

Sommergæster i vores varme vande

Det så ud til at  blive et godt dyk med god sigt. Der var lidt mere strøm i overfladen end først antaget, men så godt som ingenting på bunden. Jesper opdagede et hul i skridtet i sin dragt, og kom ikke med ned. Jeg var selv på det sidste hold, der kom i vandet, sammen med Kenneth og Henning, og vi havde åbenbart markant dårligere sigt, end de andre hold. Vores sigt var max 5 m, men Steffen og Rene mente, at de havde haft op til 10+ m ude omkring stævnen.

Trængsel på tovet

Vi mødte en del taskekrabber, og et par sej, men ellers ikke ret meget liv. På grund af den halvdårlige sigt var det lidt svært at orientere sig på vraget. Særlig slemt var det på dækket, hvor det kun lykkedes os at finde den ene af de to kanoner.

Man kan godt ligge der længe…

Det resulterede i, at vi ved afslutningen af dykket var tæt på at være faret vild. Vi var simpelthen ikke længere sikre på om vi stadig var på vraget, eller ved nogle løse vragstumper i nærheden.

Dem her kom der mange af på dekostoppet

Fri opstigning begyndte at ligne en mulighed, men det lykkedes os dog alligevel at finde tilbage til tovet og komme op til den planlagte tid. Vi var tilbage i Gilleleje Havn ved 21.30-tiden.

Benny