M.S. Saturnus og Stenfragteren d. 12/7 2018

Det skulle egentlig have været en stille dag, men alligevel blæste det lidt, da vi ankom i havnen. Planen var stadig intakt, vi skulle langt mod nord! Alle var enige Thomas, Piv, Steffen, Kenneth og Rune.

Båden er jo fyldt med sjældne gæster…

Cirka halvvejs blev det alligevel for meget, og vi ændrede kursen lidt og sejlede 5 mil til Saturnus. For nogle var  det første gang, andre havde været her før i skiftende sigt. I dag var sigten god, god nok til at se fra skibsside til skibsside og få alle detaljerne med. Alt var som det plejede, broen var ikke væltet  yderligere,  og kanonen stod stadig på agterdækket. Det var ikke alle, der så kanonen på agterdækket, så var det jo heldigt at hele dykket blev filmet og kanonen kunne ses hjemme i sofaen 😉

De kan jo endnu

Kattegat viste små tænder efter første dyk og overfladetiden blev brugt på at tøffe mod syd til Stenfragteren (Snorre).

Så skal der bare gøres fast

Selv om jeg havde bundet af på Saturnus for blot lidt over en 1 time siden, meldte jeg mig til at binde på – reddet af at have snakket for meget, mens jeg fyldte ilt på flaskerne. Det kompenserede meget godt for den korte overflade tid.

Stenfragten i god sigt og som første dykker på vraget er en oplevelse. Tovet gik ind over agten, og jeg gled langsom ned på dækket, mens jeg så hvordan panikken bredte sig i det agterst lastrum. Skibet var ladet med fisk! Op med kæden og omkring en pullert på bagbord side, som om den var bygget til det.

Over kanten for forfatteren

Imponerende meget liv der er på Stenfragteren, i lasten er ballerne gået i stykker, så de danner et lille hulrum, hvor der lever mange dyr. Specielt taskekrabber og torsk gemte sig i vraget.

De beundrer nok ikke nyt udstyr…

Steffen fik lige 2 torsk i pandestørrelse til aftensmaden, inden turen gik hjem over det lidt oprørte hav. Vi fik bekræftet at Havgassen ikke skærer bølgerne, men vædre dem J. Vådt, men godt sejlet Thomas!

//Rune