Landgangsbåden 10-07-2018

3 mand høj var vi klar til tirsdagsdyk! Vi tossede lidt rundt, og en af os valgte at fylde banken i stedet for egne flasker – således var vi allerede bagud på point, da vi trillede ud fra garagen 17:35.

God plads på en tirsdag

På havnen – der var præget af det lidt brogede (men vindstille) vejr – fik vi hurtigt båden i vandet, og vi gjorde en brav indsats for at fylde båden – men det kneb lidt!

Kenneth tog roret og førte os over Øresund på vej mod Robert – den første halvdel uden buler, men den sidste halvdel blev lidt bulet og endda et par få dråber fra oven.

På positionen lå allerede en dykkerbåd fra Nikon – de havde 4 dykkere i vandet og 2 manglede endnu at dykke.

Hva’ dælen! Findes der andre dykkere end os?

Vi ville smide PIV i på deres bøje, og så kunne han dykke med deres sidste hold – derefter ville Kenneth og jeg så dykke på vores egen bøje. Nikons ene hold kom imidlertid op før PIV kom i meget andet end i dragten – og kunne berette at deres anker ikke lå på vraget – hvor langt fra blev vi ikke helt kloge på, men som vi forstod det, havde de to dykkere ikke set noget (eller ret meget?) vrag og det var mere end  langt nok væk til, at vi ikke gad forsøge på samme tov.. Desværre havde de stadig to CCR-dykkere i vandet, der havde 30-40 minutter tilbage af deres dyk, så vi kunne dårligt tillade os at smide et lod på vraget. Vi endte med at stikke næsen sydover mod landgangsbåden i stedet.

Han kom da i vandet…

Fremme ved den fik vi smid lod i to gange og PIV i én gang – han blev nede temmelig længe så til sidst blev Kenneth utålmodig og hoppede i – om det var det der skræmte Piv op af vandet ved jeg ikke men han kom hurtigt op.

Den almindelige trådnøgensnegl…

Jeg kom i vandet og gled ned gennem det klare vand som fortsatte næsten til bunden. På bunden blev jeg mødt af et mylder af nøgensnegle i alle afskygninger. Sigten var rigtig fin – nogen steder 5-7 meter. Det var ikke svært at finde Kenneth og hans lygter så vi fulgtes ad rundt på vraget der udover sneglene var beboet af et mylder af småtorsk der gik frit rundt på vraget.

Lille og ynkelig, men en torsk er det da!

Udover snegle og torsk var der kammuslinger, søpølser, et væld af krabber og meget mere.

Pyntekrabbe uden pynt!

Efter lidt tid på vraget kom Kenneth i tanke om at han havde glemt blybæltet oppe i båden – jeg grinte lidt af ham og gav ham et par kg bly fra lommerne samtidig med at jeg prøvede at få ham til at tage et par pirke (uden krogen) – sidstnævnte ville han dog ikke have. Det betød dog at jeg selv måtte have noget mere luft ud af dragten – det kunne godt mærkes lidt på komforten – meeen så er det godt at der er centralvarme.

Man er jo aldrig helt alene på Sundet…

Kenneth, der ellers havde proklameret, at man da ikke kunne få deko på 30 m, måtte konstatere at computeren efterhånden havde givet ham 14 minutters straf og stak af. Jeg tog et par ekstra runder, inden jeg bandt af og skyndte mig op til min straf – og en kølig øl i overfladen.

Kvastsnegl

Vi nød øllen i overfladen inden vi stak næsen hjemover – vandet var blevet tilpas fladt til at vi kunne give tæt på fuld gas.

Selv om det er længe lyst, så bliver det jo mørkt på et tidspunkt…

I havnen nåede vi lige at vinke farvel til Nikon inden vi selv fik rigget båd af og sat kursen mod Farum.

Tak for en god aften på sundet!

Steffen