Hvenprammen d. 3/7 2018

Der var ikke kæmpe tilslutning til tirsdagsdyk denne dag, men det lykkedes alligevel at finde 4 dykkere. Jeg selv måtte runde hjemmeadressen og hente udstyret og havde således sneget mig til at møde direkte i havnen. I havnen var Gassen allerede i havnen – der var ikke mange dykkere omkring båden – det var noget med at isboden trak mere end omklædningen i 25-26 graders varme.

Tja, de ser da forventningsfulde ud – nogen af dem!

Jeg fik hurtigt smidt mit grej i båden og parkeret – og samtidig lykkedes det også for Henning at parkere vogntoget på en ellers fyldt havn. Ude af havnen fik Jørgen hurtig båden ud af vandet, og kort efter lå vi ved Hvenprammen.

Han har jo samlet kræfter hele vinteren 🙂

Jørgen var ikke overbevisende omkring placeringen af loddet så, Jesper fik lov til at hive loddet op igen og smide det i igen. Om det var nødvendigt skal jeg ikke kunne sige – men da jeg landede på vraget i 8-10m sigt så lå loddet ca. 20 cm fra et velegnet påbindingssted, så det kunne dårligt være nemmere at binde på. Kort efter kom Henning ned, og vi begyndte rundturen på vraget. Ved bunden var sigten noget dårligere og i den lave ende var sigten således kun 3-4 m.

Søpølserne er blevet talrige derude…

Der var ikke så mange snegle, som vi ellers har set de sidste par gange vi har været på besøg men så var der så meget andet. Torsk så vi heller ingen af – eller dvs. ud over den der sad fast i garnet der stadig ligger henver vraget – men i alle huller var der meget støvet så mon ikke de var derinde et sted.

Der er åbenbart nogen der samler gamle pirke og lader de nye ligge…

Jeg tror der gik 30-35 min før Henning signalerede at han var kold og ville op. Jeg glædet mig over varmevesten og fortsatte 20 minutters tid mere før jeg gik op til lidt tidsfordriv på 3 m dybde.

Man kan jo altid finde noget at pille ved…

Mens jeg lå der kom Jesper og Jørgen forbi – og kort efter kom Jesper tilbage og ville gerne have lidt hjælp til sin feederslange, som han i første omgang havde vurderet til at være overflødig. Det var dog lettere sagt end gjort – for proppen, der dækkede over studsen kunne vist have haft godt af kærlig hånd inden dykket – det tog således lidt overtalelse før, at den kom af og slangen kunne komme på. Jeg havde dårligt vinket farvel til Jesper før Jørgen kom op og besøgte mig – han manglede lidt bly, så han fik mine 2-3 kg. Jeg kunne nok holde mig nede de næste par minutter. Det viste sig efterfølgende at Jørgen havde efterladt det meste af hans bly i båden – så det kom lidt bag på ham, at han kunne nøjes med 3 kg, når der normalt skulle 8 kg til.

Søanemonerne sidder tæt på vraget

Tilbage i båden fik jeg akkurat konsumeret aftensmaden før Jesper og Jørgen indfandt sig og vi kunne nyde et par varme øl inden vi sejlede i havn.

Endnu en fantastisk aften på vandet!

I havnen blev der rigget af – og Jesper gav 2018-dykker-indkitnings-is – stor tak til ham!

Jeg listede hjem i sommerlandet, mens de øvrige 3 tog turen til Farum for at rigge af .

Tak for en hygelig aften.

Steffen